Nedovoljan oprez

Čak četiri pješaka u samo jednom danu stradala na pješačkim prijelazima. Teško 83-godišnjak, a žene lakše

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Policija apelira na poštivanje prometnih propisa i sigurnosnih pravila.Na području Policijske uprave istarske dogodile su se tri prometne nesreće u kojima su, na pješačkim prijelazima, ozlijeđena četiri pješaka.


U Puli su se dogodile dvije prometne nesreće, i to jedna u Rakovčevoj ulici, a druga na Giardinima. Oko 12.20 sati 65-godišnjak je upravljao automobilom Škoda, pulske registracijske oznake, kolnikom Rakovčeve ulice te se dolaskom do raskrižja s Faverijskom ulicom nije približavao pješačkom prijelazu s dovoljnom sigurnosnom brzinom da se može pravovremeno zaustaviti i propustiti pješake.


Prednjim dijelom vozila udario je u 71-godišnjakinju i 83-godišnjaka koji su prelazili cestu preko pješačkog prijelaza. Žena je u nesreći lakše ozlijeđena, dok je muškarac zadobio teže ozljede te će se nad vozačem provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.
Na Giardinima je 61-godišnjak oko 15.05 sati upravljao automobilom Dacia, pulske registracijske oznake, a također se nije pješačkom prijelazu približavao dovoljnom sigurnosnom brzinom te je udario u 22-godišnjakinju koja je prelazila cestu na propisanom mjestu.


Pješakinja je u nesreći lakše ozlijeđena, a lakše ozljede zadobila je i maloljetnica koja je na isti način stradala na pješačkom prijelazu u Rakovčevoj ulici u Pazinu. Na nju je naletio 68-godišnjak s automobilom Fiat, pulske registracijske oznake.


Protiv obojice vozača pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.