Prijevara

Čabranka povjerovala da će masno zaraditi na akciji za siromašnu djecu, ostala bez 3.750 eura

Vladimir Mrvoš

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Kada na njezin bankovni račun nisu uplaćene obećane dobiti od tzv. humanitarne akcije, 53-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je podnijela prijavu policijiČabarska policija provodi kriminalističko istraživanje zbog počinjenja kaznenog djela prijevare na štetu 53-godišnje hrvatske državljanke.


Prema dosad utvrđenom, oštećena je u travnju ove godine putem jedne od društvenih mreža dobila poruku s ponudom sudjelovanja u humanitarnoj akciji za pomoć siromašnoj djeci u kojoj će, ukoliko izvrši uplate, dobiti određeni postotak zarade.


Budući da prethodno nije provjeravala istinitost poruka, oštećena je nepoznatoj osobi na žiro račun u par mjeseci višekratno uplatila iznos od oko 3.750 eura. Kada na njezin bankovni račun nisu uplaćene obećane dobiti od tzv. humanitarne akcije, 53-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je podnijela prijavu policiji.
Policija ponovo upozorava građane da kako ne bi i oni postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, da prije odluke o uplatama nepoznatim pravnim ili fizičkim osobama ili kupnji putem interneta, svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba i kakva je njihova poslovna vjerodostojnost.


Posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.