PU primorsko-goranska

Bugarski kradljivci operirali i po Rijeci: Provaljivali u stanove u tri hrvatska grada pa na koncu uhvaćeni na djelu

P. N.

foto: MUP

foto: MUP

Mladi Bugari uhićeni su koncem listopada, brzom intervencijom policijskih službenika u Zadru, neposredno nakon počinjenja posljednjeg kaznenog djela u nizu, teške krađe provaljivanjem u stan u središtu Zadra.Dva mladića iz Bugarske, stari 19 i 20 godina, osumnjičeni su da su u rujnu i listopadu počinilki najmanje 14 krađa i pokušaja krađe u Rijeci, Zagrebu i Zadru. Točnije, osumnjičeni su za sedam kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u pokušaju u Rijeci, za šest kaznenih djela teške krađe u Rijeci, Zadru i Zagrebu te za još jedno kazneno djelo krađe u Rijeci.


– Suradnjom triju policijskih uprava, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke, završeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad dvoje bugarskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.


Mladi Bugari uhićeni su koncem listopada, brzom intervencijom policijskih službenika u Zadru, neposredno nakon počinjenja posljednjeg kaznenog djela u nizu, teške krađe provaljivanjem u stan u središtu Zadra.


– Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici spomenutim kaznenim djelima na štetu hrvatskih državljana otuđili nakit i novac ukupne vrijednosti najmanje 100 tisuća kuna. Prilikom uhićenja i za vrijeme provedbe kriminalističkog istraživanja pronađen je veći dio otuđenog novca i nakita koji će biti vraćen vlasnicima, izvijestila je PU primorsko goranska.Zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela, osumnjičeni bugarski državljani su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja istražnog suca određen im je jednomjesečni istražni zatvor.