Nema labavo

Brza cesta s ograničenjem od 50 na sat: Ubrzao u Tunelu Trsat, dobio 3.000 kuna kazne

Portal Novilist.hr

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Vozač Mazde na riječkoj je zaobilaznici u Tunelu Trsat vozio brzinom od 124 km/h, na mjestu gdje je propisana brzina od 50 km/hRIJEKA Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošlog vikenda prometna policija je pojačano nadzirala promet. U cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika, policija je nadzirala počinjenje prekršaja koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.


U spomenutom razdoblju ukupno je zabilježeno 178 prometnih prekršaja. Najveći se broj prekršaja odnosi na prekoračenje dopuštene brzina kretanja vozila, njih 40. 


Riječka policija izdvaja 45-godišnjeg vozača koji je jučer oko 16.45 sati na riječkoj zaobilaznici u Tunelu Trsat, osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registarskih oznaka, upravljao brzinom od 124 km/h, na mjestu gdje je propisana brzina od 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, novčano je kažnjen s tri tisuće kuna i oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana.
U vožnji pod utjecajem alkohola zatečeno je 18 vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,78 g/kg izmjerena je 32-godišnjem hrvatskom državljaninu, koji je pod utjecajem alkohola upravljao osobnim vozilom marke BMW, slovenskih registarskih oznaka, kada ga je policija zaustavila u subotu, 2. veljače oko 1.10 sati u Dežmanovoj ulici u Rijeci.


Kada je u pitanju koncentracija alkohola, sedmorici vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, šest ih je imalo koncentraciju alkohola od 1,00 do 1,50 g/kg, četiri do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan vozač iznad 1,50 g/kg. Među navedenim vozačima je bio i jedan recidivist, dok je jedan vozač odbio testiranje na droge.


Prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa zabilježeni su kod sedam vozača, a isto toliko je vozača zatečeno prilikom korištenja mobitela u vožnji. Zabilježen je i jedan prekršaj vožnje bez položenog vozačkog ispita te 10 prekršaja vožnje s tehnički neispravnim vozilima i s istekom registracije vozila.


Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, javlja Policijska uprava Primorsko-goranska