Ubojstvo Nine Čengića

Brutalno premlaćivanje profesora do smrti gledalo je 15 ljudi? Nitko mu nije pomogao

Portal Novi list

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Nakon što su policajci otišli, četvorka je na vježbalištu pretukla Ninu Čengića i ostavila ga ondje da umreNino Čengić, profesor enegleskog jezika u Gospodarskoj školi Varaždin, jučer je pokopan, nakon što ga je nasmrt pretuklo četvero mladih. Osumnjičeni su smješteni u varaždinski Istražni zatvor.


Brat i sestra Asja (24) i Ivan Gorski (24), Ivor Vujasinović (29) i Dominik Žnidarić (25) u noći su se s četvrtka na petak prvo verbalno sukobili s profesorom i izbacili ga iz kluba Kulturana.


On je pozvao policiju, koja je došla i otišla – kako doznaje Jutarnji – bez intervencije. PU varaždinska dosad se nije izjasnila o toj intervenciji.
Nakon što su policajci otišli, četvorka je na vježbalištu pretukla Ninu Čengića i ostavila ga ondje da umre.


Sve je promatralo petnaestak svjedoka, koji nisu pokušali spriječiti napad niti pomoći Čengiću, dok je teško ozlijeđen u nesvijesti ležao na tartan-podlozi vježbališta, piše Jutarnji.


Asja Gorski o cijelom je događaju izvijestila prijateljicu SMS porukom.


Odvjetnik prvooptuženog Ivora Vujasinovića za Jutarnji je u utorak izjavio da se optuženici kaju i da nisu znali da je profesor u tako teškom stanju.


Međutim, iz sudskog se spisa vidi da su se ostali osumnjičenici, izuzev Ivora Vujasinovića, branili šutnjom.


Izabrani odvjetnik Asje Gorski, Marino Hrain, otkazao je punomoć svojoj branjenici, nakon čega je pozvan odvjetnik po službenoj dužnosti, ali je odbio preuzeti slučaj.


Njezina će brata, najmlađeg od četvorke, braniti Valentina Galić.


Od dana ubojstva do danas, Kulturana, mjesto na kojem se okupljaju pripadnici varaždinske alternativne scene, zatvorena je.


Dvojica osumnjičenih, Ivor Vujasinović i Dominik Žnidarić, bili su suvlasnici kluba.