UHIĆEN PIROMAN

Brutalan obračun sa susjedima: Nisu se baš slagali, pa im je automobile polio benzinom i zapalio

Šarlota Brnčić

Ilustracija (ne prikazuje auto iz teksta) / Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Ilustracija (ne prikazuje auto iz teksta) / Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Optužnicom mu se na teret stavlja i da je u jutarnjim satima istog dana, povodom uhićenja, uputio prijetnju smrću načelniku policijske postaje te riječi uvredljivog sadržajaOpćinsko državno odvjetništvo u Virovitici optužilo je 21-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života ili imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.


Okrivljenog 21-godišnjaka tereti se da je 8. kolovoza u noćnim satima u Slatini, u dvorištu i neposrednoj blizini kuće obitelji s kojom nije u dobrim odnosima, polio benzinom dva vozila i zapalio ih pri čemu je nastala šteta na automobilu VW Polo u iznosu od 25.000 kuna i na Fiat Puntu u iznosu od 7.000 kuna.


Tereti ga se i da je nešto kasnije iste noći polio benzinom i zapalio Opel Corsu u vlasništvu osobe koja je kao svjedok optužbe bila pozvana na ispitivanje u kaznenom postupku protiv okrivljenika, a koji je bio parkiran u neposrednoj blizini stana u zgradi u kojoj živi obitelj svjedoka, pri čemu je nastala šteta u iznosu od 5.000 kuna.
Optužnicom mu se na teret stavlja i da je u jutarnjim satima istog dana, povodom uhićenja, uputio prijetnju smrću načelniku policijske postaje te riječi uvredljivog sadržaja, kao i da je u prostoriji za zadržavanje oštetio namještaj i prekidač.