Izvanredna situacija

Bregana ponovo otvorena: Uzbuna zbog bombe ipak bila lažna, radilo se o glazbenoj opremi

Hina

Ilustracija / Foto Borna Filic, Pixsell

Ilustracija / Foto Borna Filic, Pixsell

Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je  iz Hratske ulazio  u Sloveniju otkrivena eksplozivna napravaLJUBLJANA Granični prijelaz Obrežje/Bregana ponovno je otvoren nakon što je zbog “sigurnosnog događaja” bio u petak prijepodne zatvoren za promet u oba pravca, javila je Slovenska tiskovna agencija STA nešto prije 12 sati.


Večernji list javlja da se navodno radilo o glazbenoj opremi. Upravo zbog dojave krenula je akcija slovenske policije te je bio zatvoren promet u oba smjera. Promet je sada normaliziran.


Policija za sada nije objavila pojedinosti, no komercijalna televizijska postaja POP-TV navodi da se radilo o uzbuni zbog sumnje da je na Flixbusu koji je  iz Hratske ulazio  u Sloveniju otkrivena eksplozivna naprava.


Kovčeg s bombom je navodno izoliran, a muškarcu koji je  vlasnik kovčega stavljene su na ruke lisice, prenijela je po izvorima u policiji POP-TV.
Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe, zbog čega više informacija trenutno ne mogu posredovati.


Dok je trajala zabrana prometra u oba smjera na najvećem slovensko-hrvatskom graničnom prijelazu, putnici su preusmjeravani na granični prijelaz Rigonce, a teretni promet na prijelaz Metlika-Jurosvski Brod.


Policija je potvrdila da ozlijeđenih u incidentu nije bilo.


Kako navodi  komercijalna televizijska postaja POP-TV kovčeg s bombom ispitala je posebna ekipa slovenske policije specijalizirana za pirotehnička sredstva.


Muškarac, vlasnik kovčega, navodno je ruski državljanin, prenio je po svojim izvorima u policiji POP-TV.