POKUŠAJ UBOJSTVA RADNIKA HEP-A

Bombaš iz Pakraca je 71-godišnji Milorad Arsenić: Policija kod njega pronašla još ilegalnog oružja

Hina

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Najteže stradali radnik HEP-a kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu, a više njih i u abdomen, tijekom jučerašnjeg dana je prevezen u KBC Zagreb.POŽEGA – Kaznenu prijavu za teško ubojstvo u pokušaju policija je u četvrtak podnijela protiv 71-godišnjaka iz Pakraca koji je u srijedu bacio bombu na trojicu djelatnika HEP-a i teško ih ozlijedio.


Osim za pokušaj ubojstva trojice djelatnika HEP-a, starosti 52, 53 i 55 godina na koje je iz kuće bacio ručnu bombu u srijedu oko 9,20 sati, 71-godišnji Milorad Arsenić prijavljen je i za dovođenje u opasnost života i imovine, ali i nedopušteno posjedovanje eksplozivnih tvari.


Dvojica teže ozlijeđenih nakon napada su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani. Najteže stradali radnik HEP-a kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu, a više njih i u abdomen, tijekom jučerašnjeg dana je prevezen u KBC Zagreb.
Prilikom eksplozije došlo je i do oštećenja teretnog automobila u vlasništvu HEP-a te susjedne obiteljske kuće. Ubrzo nakon napada 71-godišnjak je uhićen, a službenici Policijske uprave požeško-slavonske proveli su kriminalističko istraživanje.


U pretrazi pronađeno još oružja


Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru pretražene su tri obiteljske kuće na području Pakraca i dva automobila koje uhićeni koristi pri čemu su pronađeni osigurač bombe te još jedna ručna bomba M-75, lovačka puška i 46 komada streljiva.


Zato će, uz kaznenu prijavu za Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog teškog ubojstva u pokušaju, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom te nedozvoljeno posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, 71-godišnjak biti i prekršajno prijavljen zbog neovlaštenog posjedovanja puške, bombe i streljiva koji su pronađeni u pretrazi.


Osumnjičeni 71-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, priopćila je požeško-slavonska PU, a očekuje ga i ispitivanje u državnom odvjetništvu koje bi trebalo pokrenuti istragu i protiv Arsenića najvjerojatnije zatražiti određivanje istražnog zatvora.