Cirkus na cesti

Bježao policiji, pretjecao, vozio u suprotnom smjeru i ugrožavao druge u prometu

Šarlota Brnčić

Foto : Marijan Susenj/PIXSELL

Foto : Marijan Susenj/PIXSELL

Policijski službenici krenuli su za njim, a po sustizanju njegovog automobila upalili su rotirajuća svjetla, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pritom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometuTek punoljetni mladić završio je u policiji na krim-obradi nakon što je napravio pravi cirkus na cesti, ozbiljno ugrozio druge automobile i pješake te svojim ponašanjem itekako ostvario obilježja kaznenog djela »Obijesna vožnja u cestovnom prometu«.


Kako je priopćeno iz PU zagrebačke, osumnjičeni 18-godišnjak je u ponedjeljak oko 16 sati, bez položenog vozačkog ispita upravljao Alfom Romeo varaždinskih registarskih oznaka u Ulici doktora Franje Tuđmana u Jastrebarskom. Kod kućnog broja 61 policijski su ga službenici uočili u prometnom prekršaju, no na njihove zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi on se oglušio te je, s namjerom bijega, nastavio vožnju.


Policijski službenici krenuli su za njim, a po sustizanju njegovog automobila upalili su rotirajuća svjetla, kao i zvučne signale, no on je nastavio vožnju kroz Jastrebarsko, a potom i kroz Donji Desinec i Lokošin Dol pritom grubo kršeći prometne propise i ugrožavajući druge sudionike u prometu.
Naime, tijekom vožnje u više je navrata drugim sudionicima oduzeo prednost prolaska, pretjecao je kolonu vozila, vozio u suprotnom smjeru, kao i u neposrednoj blizini pješaka, čime je izazvao opasnost za život drugih sudionika u prometu.


Vožnju je nastavio u smjeru Gornje Reke gdje su ga, ispred njegove kuće, uhitili policijski službenici i doveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.


Nakon dovršenog istraživanja osumnjičeni je smješten u policijski pritvor dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.