PROMETNI RECIDIVIST

Bez vozačke dozvole i pijan sjeo u neregistrirani auto, jurio, pa bježao policiji po šumi: Kazna je 109.400 kuna

Šarlota Brnčić

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Photo: Marijan Susenj/PIXSELLPreksinoć, u 21 sat, u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, policijski službenici mobilnog tima PU varaždinske službenim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem pokušali su propisno zaustaviti automobil.


No, vozač odbio postupiti po zahtjevima i signalizaciji policijskih službenika, te je povećao brzinu kretanja i ne zaustavljajući nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice.


Tamo se zaustavio, brzo izašao iz vozila i trčeći se počeo udaljavati u smjeru šumarka, gdje je sustignut od strane policijskih službenika. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije Policijske postaje Varaždin.
Provjerama je utvrđeno da se radi o 39-godišnjaku, te da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 promila, da nema položen vozački ispit i u vrijeme kada su mu na snazi bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine.


Također, upravljao je neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu niti osobnu iskaznicu.


S obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prometnih prekršaja privremeno mu je oduzeto vozilo, a vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja. Potom je jučer priveden uz


Optužni prijedlog na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.


Za počinjene prekršaja vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 24 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 21 negativnog prekršajnog boda.


Nakon saslušanja od strane sutkinje Općinskog suda okrivljeniku je određeno zadržavanje u trajanju do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.
Konačna odluka o sankcijama i oduzetom vozilu Općinski sud će donijeti u roku 15 dana.