Okrutni egocentrik

Bešćutni Kopitz u pritvoru spava bez problema, ali se žali na hranu i – previše stisnute lisice

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Dosad se branio šutnjom, a tužiteljstvo je jučer objavilo kako ga tereti za tri kaznena djela teškog ubojstva na posebno podmukao način, zbog čega mu prijeti maksimalna kazna od 50 godina zatvoraTrostruki ubojica djece, 56-godišnji austrijski državljanin Harald Kopitz čiji je zločin na zagrebačkim Mlinovima šokirao Hrvatsku, danas će biti doveden pred suca istrage. On će donijeti sasvim izvjesnu odluku o upućivanju u istražni zatvor.


Dosad se branio šutnjom, a tužiteljstvo je jučer objavilo kako ga tereti za tri kaznena djela teškog ubojstva na posebno podmukao način, zbog čega mu prijeti maksimalna kazna od 50 godina zatvora.


Jutarnji list doznaje kako se Kopitz, kojeg su stručnjaci okarakterizirali kao egocentrika, prilično žali na tretman od trenutka hospitalizacije i potom pritvora. Negoduje zbog policijskih lisiva, jer smatra da su mu previše stisnute, a žalio se i na bolničku hranu.
Izvori Jutarnjeg navode i kako tijekom noći od subote naovamo, kad je počinio okrutan zločin, nema problema sa spavanjem. San mu lako dolazi na oči, kako u bolnici tako i kasnije u policijskim prostorijama.