Pobjegao

Autom udario u službeni motocikl zaustavljen u zaustavnoj traci te teško ozlijedio policijskog službenika

Šarlota Brnčić

Alkotestiranjem 56-godišnjaka utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,91 promila.Protiv 56-godišnjaka će Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu biti podnijeta kaznena prijava zbog kaznenih djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.


Naime, sinoć, oko 20.15 sati, 56-godišnjak je upravljao Škodom Octavija, zagrebačkih registarskih oznaka, na autocesti A1 desnom prometnom trakom u smjeru Zagreba. Tijekom vožnje je, iz za sada neutvrđenog razloga, skrenuo na zaustavnu traku i naletio na zaustavljeni službeni policijski motocikl marke BMW na kojem je u tom trenutku sjedio policijski službenik Policijske uprave zagrebačke te su od jačine naleta odbačeni na teren s istočne strane.


Vozač Škode Octavije se nije zaustavio na mjestu prometne nesreće, odnosno nastavio se kretati, međutim, spriječen je u daljnjem bijegu u suradnji s građanima nedaleko od mjesta događaja.
Alkotestiranjem 56-godišnjaka uređajem Drager utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,91 promila, a ozlijeđenom je policijskom službeniku liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.