Kod Stare Baške

Auto u kojem su poginuli mladići u potpunosti je smrskan, roditelji su shrvani

Šarlota Brnčić, Portal Novi list

Foto JVP Krk

Foto JVP Krk

Uslijed prevrtanja vozač i putnici su ispali iz automobila, a vozilo se konačno zaustavilo nakon otprilike 80 metara od cesteAutomobil u kojem su poginuli 18-godišnjak i 19-godišnjak, a djevojka je zadobila teške ozljede, u potpunosti je smrskan, pokazuju fotografije snimljene na mjestu nesreće na ulazu u Staru Bašku na otoku Krku.


Automobil je sletio u provaliju. Djevojka je unatoč ozljedama uspjela nazvati centar 112 i pozvati pomoć.


Volkswagen Polo riječke registracije pri izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine prešao je na suprotnu stranu, izletio izvan ruba kolnika te sletio u provaliju, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

Uslijed prevrtanja vozač i putnici su ispali iz automobila, a vozilo se konačno zaustavilo nakon otprilike 80 metara od ceste.


Nažalost, za dvojicu mladića više nije bilo spasa i mogla se samo konstatirati smrt. Djevojka je bila pri svijesti kada je pronađena te je žurno prebačena u KBC na Sušaku.


Hospitalizirana je u jedinici intenzivnog liječenja, nakon operacije. Njeno stanje je stabilno, pri svijesti je te se tijekom dana očekuje njen premještaj na odjel, javljaju iz KBC-a Rijeka.


Na mjestu nesreće pale se svijeće.“Društvo je došlo prije par dana u kuću djeda jednog mladića. Znamo ih iz viđenja jer su i prije ponekad znali doći. Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice.


Foto galerija: Strašna prometna nesreća kod Stare Baške: Automobil sletio u provaliju Foto: Mladen Trinajstić


Pri povratku se dogodilo taj užas. Dečki su pri prevrtanju auta ispali iz njega i poginuli na mjestu, a cura, koja je bila vezana, ostala je zatočena u njemu.


Srećom, bila je pri svijesti pa je uspjela mobitelom pozvati pomoć”, ispričali su mještani za 24 sata.


Otac jednog od poginulih mladića zamolio je za razumijevanje: “Mogu vam samo reći da je bi sin za poželjeti”.Očuh drugog poginulog ispričao je o užasu koji ih je snašao.


“Bio je dečko koji je imao teško djetinjstvo zbog obiteljskih problema, zbog čega je neko vrijeme bio i u školskom domu, ali sve smo to uspjeli riješiti i stasao je u dobrog i vrijednog mladića. Nije pio alkohol već se volio baviti nogometom i treninzima u teretani.


Pohađao je turističku školu u Crikvenici i baš jučer je trebao polagati vozački ispit. Ni sami još ne znamo detalje nesreće, znamo samo da je išao tamo s društvom proslaviti nečiji rođendan, a sada ga više nema. Imao je i curu, koju je obožavao i s njom provodio najviše vremena, a ona je sad doživjela psihički slom. Ma užas”, kazao je očuh za 24 sata.