Kradljivac zaustavljen u bijegu

Interventna policija uhvatila lopova koji je opljačkao stan na Škurinjama pa s karticama pohodio bankomate

Šarlota Brnčić

Snimio S. DRECHSLER

Snimio S. DRECHSLER

Policija ga sumnjiči da je u srpnju ove godine na Škurinjama provalio u stan te otuđio prijenosno računalo, novac, nakit, bankovne kartice i ostale predmete. Oštećeni su vlasnici, u dobi od 35 i 45 godina za iznos od oko 16.500 kuna

Preksinoć, oko 23.30 sati Interventni policajci u Osječkoj ulici uhitili su 42-godišnjaka koji je prilikom uhićenja pružao otpor te je pokušao pobjeći s mjesta događaja u čemu su ga policijski službenici spriječili. Prilikom uhićenja odbacio je oko 9 grama amfetamina i  vrećicu s nakitom, težine oko 21 grama.


Krim-obradu nad njime proveli su djelatnici Prve policijske postaje i to pod sumnjom u tešku krađu i računalne prijevare, od kojih dio u pokušaju.


Policija ga sumnjiči da je u srpnju ove godine na Škurinjama provalio u stan te otuđio prijenosno računalo, novac, nakit, bankovne kartice i ostale predmete. Oštećeni su vlasnici, u dobi od 35 i 45 godina za iznos od oko 16.500 kuna.


Potom je u tri navrata, 13. i 14. srpnja na bankomatima u Rijeci i Zagrebu, otuđenom bankovnom karticom pokušao podignuti određene novčane iznose. U dva slučaja mu je odbijena transakcija, dok je s jednog bankomata u Rijeci uspio podignuti novčani iznos od 2.000 kuna.


Protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu, a zbog neovlaštenog posjedovanja droge sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga podnijet je optužni prijedlog.