Podignuta optužnica

20-godišnjak silovao svoju maloljetnu djevojku i prijetio da će ju ubiti

Hina

Tužiteljstvo je na svojim internetskim stranicama u ponedjeljak objavilo da je 20-godišnjaka optužilo zbog kaznenih djela silovanja, oštećenja tuđe stvari i prijetnje.Splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 20– godišnjaka kojom ga tereti da je na tijekom proslave nove 2019. godine u apartmanu kod Splita silovao svoju 17-godišnju djevojku te da joj je prijetio da će ju ubiti.


Tužiteljstvo je na svojim internetskim stranicama u ponedjeljak objavilo da je 20-godišnjaka optužilo zbog kaznenih djela silovanja, oštećenja tuđe stvari i prijetnje.


U optužnici stoji da je tijekom noći 31. prosinca prošle i jutarnjih sati prvoga dana ove godine u apartmanu, gdje je bio sa svojom djevojkom (rođena 2001.) i prijateljima, pod utjecajem alkohola od nje tražio da odu u zasebnu sobu, što je ona odbila.
Zatim ju je uz prijetnje na silu podigao i ugurao u sobu te ju bacio na krevet, a kad je ona otišla u drugu sobu, krenuo je za njom i nakon naguravanja udario ju dlanom po licu te bacio na krevet.


Kad su njegovi prijatelji napustili apartman, tvrdi splitsko tužiteljstvo, zaključao je ulazna vrata i uz fizičko nasilje svladao njen otpor, a kad se otrijeznio silovao ju je.


Tijekom noći je u alkoholiziranom stanju u apartmanu bacao čaše, pepeljare i druge predmete, razbio ekran televizora, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu kozmetičkog stola, kantu za smeće i više keramičkih pločica, oštetivši time vlasnika za više od deset tisuća kuna.


Optužnicom se 20-godišnjaku stavlja na teret i da je od kolovoza 2018. do 3. siječnja 2019. u više navrata maloljetnici govorio da će je ubiti, izbosti nožem, da ju je hvatao za vrat i gušio te joj slao poruke prijetećeg sadržaja, a kada mu se žrtva požalila na ozljede koje joj je nanio na proslavi Nove godine ponovno joj je prijetio.


Tužiteljstvo predlaže da mu se produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će, u slučaju da se nađe na slobodi, ponovno počiniti kazneno djelo.