EPIDEMIOLOŠKE MJER

Brojna kršenja samoizolacije na hrvatskoj granici: Naletio je i jedan Brazilac

Šarlota Brnčić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaOd prošlog petka, 7. svibnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske u kršenju epidemioloških mjera zatečeno je 14 osoba.


Tako je 8. svibnja opatijska policija prilikom redovne kontrole prometa zaustavila 43-godišnjaka te je utvrđeno da je prekršio izrečenu mjeru samoizolacije. Nadalje, 10. svibnja u šalter sali Policijske uprave zatečeno je dvoje državljana Bosne i Hercegovine s važećom mjerom samoizolacije.


Ovog tjedna na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak prilikom izlazne granične kontrole u kršenju epidemioloških mjera zaustavljeno je devet stranih i dvoje hrvatskih državljana.
Riječ je državljanima Brazila, Njemačke i Slovenije, koji su kao i hrvatski državljanin pristupili graničnoj kontroli unatoč mjeri samoizolacije, dok su troje državljana Srbije, dvoje državljana Nizozemske te državljanin Švicarske i hrvatski državljanin prekršili propisano vrijeme tranzita od 12 sati te se zadržali na području Republike Hrvatske nekoliko dana.


Zbog prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi i izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.