Covid-19

Brojke su sve gore! U Hrvatskoj danas imamo 793 novozaražena i deset mrtvih. U Ličko-senjskoj županiji 69 novih slučajevau

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 22534 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 344 preminulo. Ukupno se oporavilo 18628 osoba od toga 431 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 17805 osoba.U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 793 nova slučaja zaraze koronavirusom. Deset osoba je preminulo. Aktivnih slučajeva zaraze sad je ukupno 3562. Na bolničkom liječenju nalazi se 439 pacijenata, od čega je na respiratore priključeno 26 pacijenata.


Od početka epidemije do danas ukupno je zabilježeno 22534 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 344 preminulo. Ukupno se oporavilo 18628 osoba od toga 431 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 17805 osoba. Do danas je ukupno testirano 379 379 osoba, od toga 6696 u posljednja 24 sata.


Podatke po žjupanijama objavljujemo kako pristižu iz lokalnih stožera.


Podaci po županijama
Istarska županija – 7


Primorsko-goranska-županija – 12


Zagreb – 217


Koprivničko-križevačka županija – 11


Karlovačka županija – 56


Vukovarsko-srijemska županija – 34


Zadarska županija – 8


Brodsko-posavska županija – 7


Šibensko-kninska županija – 11


Osječko-baranjska županija – 82


Bjelovarsko-bilogorska županija – 9


Dubrovačko-neretvanska županija – 20


Sisačko-moslavačka županija – 49


Splitsko-dalmatinska županija – 80


Zagrebačka županija – 59


Krapinsko-zagorska županija – 56


Ličko-senjska županija – 69


Međimurska županija – 25


Varaždinska županija – 15


NOVO! 14:48 U zadnja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, među njima i dvoje djece, u četvrtak je izvijestio županijski Stožer civilne zaštite.


U osam slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za sedam osoba izvor zaraze nepoznat. Radi se o radno aktivnom stanovništvu i dvoje malodobne djece, navodi se u priopćenju.


Dvije nove osobe su hospitalizirane, a evidentirana su i tri otpusta s kućnog liječenja. Trenutno je u Varaždinskoj županiji 140 aktivnih slučajeva.


Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 10 osoba, a na liječenju kod kuće 130 osoba.


U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi 996 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, napominju iz županijskog Stožera civilne zaštite.


NOVO 14:13 U Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata je evidentirano 25 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


 


U županiji su trenutno 163 aktivna slučaja Covida-19. Najviše je aktivnih slučajeva, 30, u Čakovcu, a dvoznamenkaste brojeve imaju i Nedelišće (20), Donji Kraljevec (13), Donji Vidovec (12), Prelog (11), Mala Subotica (11), Belica (10) i Sveta Marija (10).


Trenutno je pozitivno i petero osnovnoškolaca i devetero srednjoškolaca, izvijestio je županijski Stožer CZ.


U samoizolaciji su 273 učenika osnovnih i 200 učenika srednjih škola. Pozitivno na koronavirus je i šest srednjoškolskih profesora i dva zaposlenika. Nema pozitivnih djelatnika u osnovnim školama. U samoizolaciji je 13 učitelja i šest zaposlenika osnovnih škola te 10 profesora i devet zaposlenika srednjih škola.


Jedna osoba je otpuštena s bolničkog liječenja, te je trenutno 12 hospitaliziranih, a niti jedna osoba nije na respiratoru.  U samoizolaciji je 864 osoba, izvijestio je Stožer CZ Međimurske županije.


NOVO! 13:34  U Ličko-senjskoj županiji u posljednja 24 sata je 69 novooboljelih od Covida-19, svi oboljeli su iz Gospića, od čega je 61 korisnik Doma za starije i nemoćne osobe te 4 zaposlenika te ustanove, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


Ostale pozitivne osobe su kontakti ranije oboljelih osoba. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih.


Ravnatelj Doma za starije i nemoćne u Gospiću Ivan Bronzović istaknuo je kako se čini sve da se zaraza u Domu zaustavi. No, za sada se ona širi, te je sada pozitivno 84 korisnika, ali srećom ni dva tjedna od početka zaraze nitko nije razvio po život opasne simptome, dodao je.


Među danas pozitivnima su i tri djelatnice Doma koje su iz podružnice u Otočcu došle na ispomoć u Gospić. One su, kaže Bronzović, “od prvog trenutka radile pod punom zaštitom, od vezira, ogrtača, maski i rukavica”.


Inficirani korisnici su sada smješteni u starom djelu ustanove, a stotinjak nezareženih korisnika Doma su odvojeni u drugoj zgradi. Ni za koga nema posjeta, svima se redovito mjeri temperatura i obavljena je profesionalna dezinfekcija prostora, rekao je ravnatelj Doma.


“Radimo sve što možemo; za sada smo funkcionirali podnošljivo unatoč samoizolaciji sedam njegovateljica, ali sada one idu na testiranje, pa ako su negativne vraćaju se na posao”, rekao je Bronzović opisujući situaciju u Domu.


Do sada je od početka epidemije u Ličko senjskoj županiji oboljelo 340 osoba, a trenutno je aktivnih 137, od kojih 129 iz Gospića, četiri u Otočcu, tri u Perušiću i jedan oboljeli u Brinju. Također 199 je izliječenih, a četiri su osobe umrle.


Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije trenutno je  379 osoba. Službenici Policijske uprave ličko-senjske prilikom provjere nisu utvrdili kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.


NOVO! 13:25 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 56 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.


Najviše novooboljelih je u Krapini- 13. Sedam novozaraženih je iz Đurmanca, po šest iz Bedekovčine i Marije Bistrice. Gradovi Pregrada, Zabok i Zlatar te općina Sveti Križ Začretje broje po tri novozaražene osobe, po dvije gradovi Donja Stubica i Oroslavje, a po jednu općine Jesenje, Krapinske Toplice, Lobor, Mihovljan, Petrovsko, Radoboj, Stubičke Toplice i Tuhelj.


Pristigla su i 93 negativna nalaza, dok se još čekaju rezultati za 132 uzorka


U protekla 24 sata ozdravilo je 28 osoba te je ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije sada 333.


U samoizolaciji je 1298 osoba.


NOVO! 12.01 – U Zagrebačkoj županiji zabilježeno je 59 novih slučajeva zaraze koronavirusom, po tri u Samoboru i Jastrebarskom, šest u Velikoj Gorici, jedna u Svetoj Nedelji, devet u Zaprešiću, sedam u Ivanić-Gradu, jedanaest u Dugom Selu, četiri u Vrbovecu, te u općinama Brdovec (4), Marija Gorica (2), Pušća (2), Križ (1),  Brckovljani (1), Rugvica (5). Trinaest osoba vodi se kao izliječeno.


Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije od početka pandemije do danas u 10 sati evidentirano je 1197 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 648 osoba, a 20 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 529 slučajeva.


NOVO! 11.38 – Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 801 obrađenog testa, u četvrtak  je 80 novooboljelih osoba pozitivno na Covid infekciju, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.


Među novooboljelima, 34 osobe su iz Splita, 10 iz Sinja, sedam iz Muća, po pet iz Kaštela i Solina, po tri iz Trilja i Vrgorca, po dvije osobe iz Imotskog, Omiša i Dicma, te po jedna iz Komiže, Trogira, Vrlike, Dugog Rata, Hrvaca, Podstrane i Prološca.


Od ukupnog broja novooboljelih 36 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1577 osoba je u samoizolaciji.


U KBC-u Split na bolničkom liječenju je 28 Covid  pozitivnih osoba od kojih su dvije na respiratoru.


NOVO! 11.03 – Na području Sisačko-moslavačke županije u protekla je 24 sata zabilježeno je čak 49 novozaraženih osoba koronavirusom, što je novi rekord te županije.


Kako je izvijestio Županijski stožer Civilne zaštite, riječ je o 16 osoba iz Siska, 11 iz Kutine, osam osoba iz Petrinje, po četiri osobe iz Novske,  Popovače, po dvije osobe iz Hrvatske Kostajnice i općine Lekenik, te po jednoj osobi s područja općina Velika Ludina i Lipovljani.


NOVO! 11.01 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 18 osoba je izliječeno, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Među zaraženima je šest muških i jedna ženska osoba iz Dubrovnika, od kojih je za tri utvrđena epidemiološka veza, kao i dvije muške osobe iz Župe dubrovačke te jedna muška osoba iz Konavala s utvrđenom epidemiološkom vezom.


Pozitivni su pet muških i dvije ženske osobe iz Metkovića, od kojih je za četiri utvrđena epidemiološka veza, kao i jedna muška i jedna ženska osoba iz Kule Norinske s utvrđenom epidemiološkom vezom te jedna ženska osoba iz Ploča. Među 18 izliječenih osoba 11 je iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, jedna iz Metkovića, jedna iz Župe dubrovačke i dvije osobe koje nemaju prebivalište u županiji.


U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 14 osoba. U samoizolaciji se nalazi 499 osoba. Od jučer obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 16.506.


NOVO! 10.59 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, uključujući i dvoje učenika bjelovarskih srednjih škola čiji su razredi, sukladno epidemiološkim mjerama, stavljeni u samoizolaciju. Sedam novozaraženih osoba s područja je Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja je općine Severin i Nova Rača. U toj je županiji trenutno 76 osoba pozitivnih na Covid-19, a u samoizolaciji je 455 osoba, priopćili su u četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.


NOVO! 10.52 – Nakon testiranja 429 uzoraka, u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su 82 nova slučaja zaraze koronavirusom. Zaraženo je 36 osoba iz Osijeka, sedam iz Đakova, pet iz Našica, četiri iz Belišća, po tri iz Čepina i Tenje, po dvije iz Donjeg Miholjca, Gata, Ivanovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Batina, Beli Manastir, Bijelo Brdo, Bokšić, Brođanci, Dalj, Grabovac, Josipovac, Potnjani, Stipanovci, Šaptinovci, Šećerana, Široko Polje, Valpovo i Velimirovac.


NOVO! 10.49 – U Šibensko-kninskoj županiji jedanaest je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su tri osobe s prebivalištem u Općini Bilice, jedna s prebivalištem u Šibeniku te sedmero štićenika Cvjetnog doma u Šibeniku. Trenutno su u ovoj županiji aktivna 24 aktivna slučaja zaraze, a tri pacijenta nalaze se na liječenju u  šibenskoj bolnici. U posljednja 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji testirano je 160 uzoraka.


NOVO! 10.33 – Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su četiri osobe iz Slavonskog Broda, te po bjedna iz općina  Vrpolje, Donji Andrijevci i Klakar.


NOVO! 10.22 – U  Zadarskoj županiji bilježe osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Zaražene su osobe, starije i srednje životne dobi s područja Grada Zadra (2), Nina (1), Kali (2), Poličnika (1) i Sukošana (2).


U zadarskoj bolnici hospitalizirano je 12 bolesnika od kojih su dva pacijenta na respiratoru. U Specijalnoj bolnici Biograd na moru na liječenju je pet oboljelih od COVID-a 19.


NOVO! 10.00 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 34 osobe su novozaražene koronavirusom. Pozitivni su uzorci 13 osoba iz Vinkovaca, po četiri iz Vukovara i Antina, tri iz Ivankova, te po jedna iz Mikluševaca, Retkovaca, Cerne, Cerića, Štitara, Županje, Bošnjaka, Vrbanje, Andrijaševaca i Nuštra.


Od ukupnog broja pozitivnih, iz sustava zdravstva pozitivna su četiri liječnika i 11 medicinskih sestara/tehničara, a iz sustava školstva šest nastavnika i 17 učenika. U samoizolaciji su iz sustava zdravstva četiri su liječnika i 24 medicinske sestre/tehničara, a iz sustava školstva 14 nastavnika i 235 učenika, navode iz Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.


Od početka epidemije, u županiji je obolilo 1136 osoba, od kojih je 978 osoba izliječeno, a 19 je preminulih osoba. Hospitalizirane su 22 osobe dok je u samoizolaciji 971 osoba. U protekla 24 sata testirano je 209 osoba, te je testiranih na području županije 13922 osoba.


NOVO! 9.56 – U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata bilježe 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna starija ženska osoba je umrla. Oboljelo je, između ostalog, jedanaest korisnika Doma za starije i nemoćne osobe. Na liječenju u karlovačkoj bolnici načaze se 19 osoba, a jedna od njih je na respiratoru. U Karlovačkoj županiji ukupno je do sada oboljelo 574 osoba.


NOVO! 09:25 Kako neslužbeno doznaje N1 danas je u Hrvatskoj 794 novozaraženih koronavirusom. Testirano je 6.696 ljudi.


NOVO! 09:18 Potvrđeno je 7 novozaraženih osoba s područja Istarske županije.


NOVO! 09:14 Na području Primorsko-goranske županije je 12 novih slučajeva. Opširnije OVDJE


NOVO! 08:55 Nakon što je u srijedu kod dvije djelatnice šibenskog doma za starije ‘Cvjetni dom’ potvrđena zaraza koronavirusom, ravnatelj te ustanove Tomislav Ninić u četvrtak je potvrdio da je zaraženo još šest štićenika.


NOVO! 08:41 U Zagrebu je u zadnja 24 sata zabilježeno 217 novozaraženih. Potvrdio je za HRT ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Zvonimir Šostar.


NOVO! 08:29 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus potvrđeno 11 novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s koprivničkog, tri osobe s križevačkog i dvije osobe s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.