PREUZIMANJE TRŽIŠTA

Britanci kupuju najveću hrvatsku kladionicu: Cijena je nevjerojatnih 700 milijuna eura

P. N.

SuperSportom će ubuduće upravljati tvrtka Entain CEE u koju će EMMA prenijeti svoju četvrtinu vlasništva SuperSportaBritanska korporacija Entain, vrijedna osam milijardi funti, dogovorila je kupnju 75 posto udjela u hrvatskoj kladioničarskoj grupi SuperSport za blizu 700 milijuna eura. Entain već kontrolira niz poznatih kladioničarskih brendova među kojima se nalaze bwin, Ladbrokes, sportingbet i drugi, a uskoro će im se pridružiti i SuperSport.


Za 75 posto udjela od vlasnika, češke investicijske tvrtke EMMA, Entain će inicijalno platiti 600 milijuna eura u gotovini, a iduće godine, ovisno o rezultatima SuperSporta za 2022., vjerojatno još 90 milijuna eura. SuperSportom će ubuduće upravljati tvrtka Entain CEE u koju će EMMA prenijeti svoju četvrtinu vlasništva SuperSporta, piše BloombergAdria.com, a prenosi Televizija N1.


Transakcijom se SuperSport procjenuje na vrijednost od oko 920 milijuna eura. SuperSport d.o.o. je prošle godine ostvario dobit od čak 384 milijuna kuna uz poslovne prihode od 756 milijuna.