NEOBIČNO KADROVIRANJE

Bivši ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko postao savjetnik predsjednika Zelenskog

Hina

Andrij Ševčenko/Foto: REUTERS

Andrij Ševčenko/Foto: REUTERS

Predsjednik Zelenskij objavio je ukaz o imenovanju Ševčenka za vanjskog savjetnika 26. rujna, no iz šturog predsjednikova dekreta nije moguće razabrati koje će biti Ševčenkove dužnostiKIJEV – Bivša ukrajinska nogometna zvijezda Andrij Ševčenko postao je vanjski savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, izvještavaju ukrajinski mediji.


 


Predsjednik Zelenskij objavio je ukaz o imenovanju Ševčenka za vanjskog savjetnika 26. rujna, no iz šturog predsjednikova dekreta nije moguće razabrati koje će biti Ševčenkove dužnosti.
Veliko međunarodno priznanje Ševčenko je stekao kao igrač talijanskog Milana i engleskog Chelseaja. S Milanom je osvojio Ligu prvaka 2003. godine, a godinu dana kasnije dobio je Zlatnu loptu, najprestižniju nogometnu nagradu.


Bivši nogometaš nastupio je 111 puta za reprezentaciju i postigao 48 golova, a prije odlaska u inozemstvo predstavljao je kijevski Dinamo.Nakon igračke karijere koju je zaključio u srpnju 2012., Ševčenko je najprije sjedio na klupi domaće momčadi kao pomoćni trener, a u srpnju 2016. postao je izbornik i odveo odabranu vrstu do četvrtfinala Europskog prvenstva u 2021., što je njezino najbolje postignuće do sada. U sezoni 2021/22 vodio je talijansku Genou.


Smatra se jednim od najboljih ukrajinskih nogometaša svih vremena.
Prošle je godine ukrajinski predsjednik Zelenskij imenovao sada 46-godišnjeg Ševčenka za veleposlanika zaklade za obnovu i razvoj Ukrajine.