AMERIČKI PREDSJEDNIK

Biden ozdravio, pa ipak nije: Njegov liječnik kaže da je opet pozitivan na test za koronu

Hina

Reuters

Reuters

Biden "se i dalje osjeća dobro, iako ponovno ima produktivni kašalj", rekao je njegov liječnik Kevin O'Connor.WASHINGTON – Američki predsjednik Joe Biden  u utorak je i dalje bio pozitivan na testu za covid-19, rekao je njegov liječnik u priopćenju iz Bijele kuće.


Biden “se i dalje osjeća dobro, iako ponovno ima produktivni kašalj”, rekao je njegov liječnik Kevin O’Connor. Predsjednik “nema povišenu temperaturu i u dobroj je formi”, dodao je liječnik.


Predsjednik Biden bio je prošli tjedan negativan na testu u utorak i srijedu, a zatim je ponovno bio pozitivan u subotu, što je liječnik O’Connor opisao kao povrat koji se javlja u malom postotku pacijenata nakon uzimanja antivirusnog lijeka Paxlovid
Biden je prvi put bio pozitivan na koronavirus 21. srpnja i imao je blage simptome bolesti.


Cijepljen je i dobivao je lijekove. Od 21. do 27. srpnja bio je u u izolaciji, a propisana mu je bila i petodnevna kura Paxlovida.


Pošto je prošlog utorka i srijede bio negativan izišao je iz izolacije. Bijela kuća je tada objavila da će, unatoč prekidu stroge izolacije, američki predsjednik nastaviti nositi masku još deset dana kad bude u društvu drugih osoba.


Budući da je Biden ponovno pozitivan, otkazao je neka putovanja i događanja.