STRAVIČAN POSTUPAK

Beba bačena u kontejner bila je stara oko sat vremena, netko ju je umotao u deku i bacio nakon poroda

P. N.

Foto Robert Anic/PIXSELL

Foto Robert Anic/PIXSELL

Na dječaku nisu pronađeni znaci vanjskih ozljeda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda, rekla je Rebeka RibičićStrašan događaj u Zaprešiću. Sinoć je u kontejneru pronađeno novorođenče umotano u deku. Prema neslužbenim informacijama – beba je bila umotana u deku, javlja HRT.


Kako neslužbeno doznajemo policija je na teren izašla oko 23 sata po dojavi dvojice mladića koji su se vraćali kući s treninga i čuli plač djeteta. Oko ponoći dijete je prevezeno u bolnicu Sveti Duh.


– Dijete je po primitku na odjel bilo pothlađeno i životno ugroženo, ali svim medicinskim postupcima našeg neonatološkog tima dobio se relativno brzo povoljan klinički odgovor i dijete je sada stabilno. Vanjskim detaljnim pregledom nismo pronašli znakove ozljeda kod djeteta, rekla je za HTV Rebeka Ribičić, pedijatrica, voditeljica Odjela neonatologije KB-a Sveti Duh.
– Dijete plače, ružičast je, dobre je motorike, počeli smo ga hraniti, živahan je, urednog ultrazvuka mozga, zasad smo s njim jako zadovoljni, dodala je.


Dječak je u jedinici intenzivnog liječenja zbog potrebe opservacije.


– Radi se o dječaku porođajne mase 2230 grama, a koliko je staro teško je procijeniti. Gestacijski je star otprilike 38 tjedana, a u trenutku pronalaženja je mogao biti star vrlo malo, možda sat vremena, maksimalno dva, sudeći po kliničkom stanju kad je dovezen u bolnicu, rekla je voditeljica neonatologije.


Na dječaku nisu pronađeni znaci vanjskih ozljeda, a krv koja je bila na djetetu je majčina krv od poroda.


S dječakom se postupa kao i sa svakim drugim novorođenčetom, uz pojačane mjere opreza jer se ipak radi o specifičnim uvjetima početka života.


– Uključene su sve službe bolnice i Centar za socijalnu skrb, dok se sve ne riješi, dijete ostaje kod nas na zbrinjavanju i praćenju, kazala je dr. Ribičić.