"Praznici u maju"

Zagrebačka grupa Pavel predstavila je novu pjesmu

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Zarazna glazbena poslasticaNekoliko mjeseci nakon pjesme »Do mjeseca« kojom se predstavila na ovogodišnjoj Dori, grupa Pavel donosi novu glazbenu poslasticu, pjesmu »Praznici u maju«.


U zarazni plesni ritam Aljoša Šerić obukao je pjesmu koja, kako kaže, »govori o onim trenucima kad si iznenađen, štoviše, uvrijeđen da svijet oko tebe ne reflektira tvoje unutarnje stanje, egu je nedopustivo da sunce sja, ptice pjevaju i ljudi sretno ližu sladoled, a tebi je slomljeno srce ili si imao grozan dan na poslu i pobjegao ti je tramvaj. Kako se samo usuđuju?«. Ima li itko razumijevanja za tvoje slomljeno srce? Svijet bi trebao stati, ali on nastavlja svoj ritam.


I tako pjesma postaje zvučna ispovijest bunta protiv tog nepravednog poretka stvari, vapaj za razumijevanjem i suosjećanjem jer teško je shvatiti kako se svijet može okretati dalje dok se ti osjećaš kao da si zaglavljen na rubu propasti, poručuje Šerić koji potpisuje glazbu i stihove za pjesmu, kao i aranžman na kojem je radio s Jerom Šešeljom.
Pjesmu su u Penthouse Studiju u Zagrebu 2024. snimali Toni Tkalec i Jere Šešelja koji je zaslužan i za produkciju i miks. U spotu koji je režirao i snimao Marko Čordaš glume Lara Ljubić, Roko Babara, Antonija Matković Šerić, grupa Pavel i pas Grigor, a na spotu su radili i Dominik Rački, Neva Šavorić, Karlo Medvarić, studio Jeka i 3z.rent.