JUBILEJ

U petak počinje deseti festival Ultra Europe: iznenađenje je mogućnost druženja s najpoznatijim izvođačima

Ivana Kocijan

Foto: MARIO POJE

Foto: MARIO POJE

Predstavljena brošura te ekskluzivna modna kolekcijaSve je spremno za jubilarno deseto izdanje festivala Ultra Europe na kojem će nastupiti Armin van Buuren, Adam Beyer, Axwell, Afrojack, Alison Wonderland, Boris Brejcha, Black Tiger Sex Machine, Camelphat, Deborah De Luca, DJ Snake, Eric Prydz, Frankie Wah, Hardwell, Kasablanca, Kasia, Kapuchon, KSHMR, Martin Garrix, Maddix, Massano, Matroda, Mykris, Timmy Trumpet, Sebastian Ingrosso, Slander, Subtronics, Topic, Vintage Culture, Vini Vici i W&W te mnogi drugi.


Više od 150.000 ultranauta


Festival je dosad okupio više od 1,3 milijuna strastvenih obožavatelja iz cijeloga svijeta, a ove se godine očekuje dolazak novih 150.000 ultranauta koji će se upisati u knjigu uspomena ove glazbene senzacije. Od milja nazvana Olimpijskim igrama u glazbi, Ultra je svoj dom pronašla u Splitu prije točno deset godina, a od tada je grad domaćin postao prepoznatljiva globalna destinacija.


Podršku i zahvalnost svim partnerima uputio je Joe Bašić iz tvrtke MPG Live, službenog organizatora festivala Ultra Europe.
– Ovo je međunarodni projekt koji gleda cijeli svijet, stoga je od iznimne važnosti da smo svi zajedno, od Grada, Županije te Vlade RH, spremni za početak festivala i da je komunikacija na najvišoj razini.


Što se tiče programa, ovo će biti dosad najveće izdanje, po broju i kvaliteti izvođača te produkciji, a posebno nas raduje činjenica da će naši posjetitelji imati priliku vidjeti cijeli niz novih glazbenih imena. Ovo je veliki projekt i onaj tko jednom iskusi Ultru, poželi doći opet. Pozivam sve one koji još nisu doživjeli Ultru, njezinu pozitivnu energiju i ljude, da nam se pridruže ove godine i zajedno s nama proslave jubilarno izdanje, rekao je.


Brojne novosti


Sve novosti festivala te zadnje informacije ususret početku predstavio je Alek El-kazal, projektni direktor festivala. U partnerstvu sa Slobodnom Dalmacijom predstavljena je službena brošura Ultra Europe, vodič i priručnik sa svim najvažnijim informacijama poput festivalske mape, rasporeda izvođača po danima i pozornicama, kao i poziv na odgovorno ponašanje u sklopu kampanje Respect&Enjoy.


Predstavljena je i službena majica desete obljetnice festivala koja sadrži kompletan line up ovogodišnjeg izdanja, a pravi je kolekcionarski primjerak te memorabilija za sve ultranaute. Danas je zadnji dan za kupnju regionalnih ulaznica po posebnim cijenama.


Prodajna mjesta bit će otvorena već od danas u 16 sati gdje će posjetitelji, osim kupnje ulaznica, moći podići svoje festivalske narukvice. Jedno od ovogodišnjih iznenađenja je i mogućnost upoznavanja i druženja s najpoznatijim izvođačima kao što je Hardwell i drugi, a više informacija moguće je pronaći na službenim društvenim mrežama festivala. Novitet je i party brod Island Escape koji će svim posjetiteljima koncepta Destination Ultra omogućiti lakši dolazak i odlazak s otoka Brača, Hvara i Visa.