“BRZI I NEUSTRAŠIVI”

U kina stigao animirani film koji će oduševiti najmlađe

Ervin Pavleković

Zabavna i napeta obiteljska avantura za sveZa naše najmlađe, no i za njihove obitelji, kao i sve ostale željne animirane avanture u kina je stigao crtani film “Brzi i neustrašivi” (“Silk Road Rally”), zabavna obiteljska avantura koju se ne bi smjelo propustiti. Prema službenoj radnji filma, spori loris po imenu Zhi sudjeluje u bezobzirnoj automobilskoj utrci duž povijesnog Puta svile u Kini kako bi spasio posljednje selo lora (uključujući i dom svoje bake) od rušenja i razvoja koje planira psihotična žaba po imenu Archibald Vainglorious.Animirani film “Brzi i nesutrašivi” poznat je i po inačici “Rally Road Racers”, što je zapravo kasnije inačica ovoga filma, a radi se animiranoj sportskoj komediji redatelja i scenarista Rossa Venokura. U svojoj izvornoj verziji na engleskome jeziku animiranim su likovima glas posudili Jimmy O. Yang, J.K. Simmons, Chloe Bennet, Lisa Lu, Sharon Horgan, Catherine Tate i John Cleese.
Prema riječima Toma Mimnagha za Film Hounds, film uzima format koji je formulaičan po potrebi i ispunjava ga živopisnim i jedinstvenim vizualnim stilom te laganim, energičnim tonom, a u kombinaciji s glazbom pruža užitak. Također ističe i kako je animacija privlačna, ali prepoznatljiva, ona koja odskače od one Illuminationa ili Pixara.Film je međunarodna koprodukcija između Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ujedinjenog Kraljevstva i Sjedinjenih Američkih Država, a produkciju su zajednički obavili REP Productions 6, Kintop Pictures, Riverstone Pictures, Vanguard Animation, Virtuso Productions te Lipsync Post.


Usprkos ograničenim prikazivanjima, film je zasad dobio pozitivne ocjene kritičara. Film je u kinima od 22. veljače i sinkroniziran je na hrvatski. Glasove su glavnim junacima u hrvatskoj inačici posudili: Juraj Šebalj, Luka Bulović, Tvrtko Jurić, Branko Meničanin, Aleksandra Naumov, Daniel Dizdar, Natali Rade