TRIJUMFALNA NAJAVA TURNEJE

Taylor Swift u jednom danu prodala rekordnih 2,4 milijuna ulaznica za koncerte

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERSGLENDALE – Otkako je Taylor Swift zadnji put bila na turneji prošlo je pet godina, a za to je vrijeme pjevačica izdala četiri albuma, među kojima i Grammyjem nagrađeni Folklore.


S obzirom na to da zbog pandemije nije nastupala uživo, njezin prvi nastup, održan sinoć u sklopu turneje pod nazivom ‘Eras’ fanovi su dočekali s veliki nestrpljenjem, a trajao je tri sata i petnaest minuta.


Održan je u Glendaleu u Arizoni, američkom gradu privremeno preimenovanom u Swift City u čast Taylorina koncerta. Swift je izvela 44 pjesme, nove i starije. Na Arizona’s State Farm stadionu okupilo se oko 80.000 obožavatelja.
Zvijezda je obećala da će njezini nastupi biti svojevrsno putovanje kroz sva njezina glazbena razdoblja, a interes obožavatelja toliko je velik da je zbog potražnje za ulaznicama u jednom trenutku pao Ticketmasterov sustav.


No unatoč tomu turneja je oborila rekord po broju prodanih ulaznica za koncerte nekog umjetnika u jednom danu. Prodano ih je čak 2,4 milijuna.


Prve kritike koncerta su iznimno dobre. Većina kritičara ističe pjevačičinu opsežnu setlistu.


“Kraljica popa ponovno je zauzela svoje prijestolje”, napisao je Times. “Postojala je opasnost da vrludanje između pjesama s 10 tako različitih albuma rezultira negativnim rezultatom, no Swift je to uspjela izbjeći te je sve dobro povezala, premda je stalno mijenjala odjeću i pozadinsku scenu.”