Posebno dragi filmovi

Što su blagdani bez filma ‘Sam u kući’? Jedan od nastavaka već od ove nedjelje na RTL-u

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

Sve je dozvoljeno ako si sam u kući na Božić!Samo uz Kevina i njegove prijatelje radost iščekivanja Božića može biti potpuna!


TV Božić bez njih nije savršen pa je, kao što priliči, RTL i ove godine gledateljima pripremio filmski serijal “Sam u kući”! Već ove nedjelje u 20 sati na rasporedu je “Sam u kući 5”, a zatim slijede i ostali nastavci ove sigurno najpopularnije božićne komedije u Hrvatskoj te jednog od najunosnijih božićnih filmova svih vremena.


U nedjelju, 3. prosinca na rasporedu je “Sam u kući 4”, 10. prosinca “Sam u kući 3”, 17. prosinca prikazuje se “Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku” te na kraju, 24. prosinca prvi dio “Sam u kući” u kojem je Macaulay Culkin kao Kevin odigrao ulogu svoje karijere.
Iako su svi nastavci pronašli mjesta u srcima gledatelja, ipak su prva dva dijela iz 1990. i 1992. godine s Kevinom, tj. Macaulayem Culkinom posebno dragi.


Jednako su nezaboravni i nastupi provalnika Harryja (Joe Pesci) i Marva (Dan Stern), koji naivno misle da ih očekuje lagan posao, dok im Kevin priređuje smicalice, zamke i iznenađenja od kojih će im prisjesti lopovski zanat. Nakon neuspjele provale u Chicagu, Kevin stare prijatelje susreće i u drugom dijelu, koji je također snimio Chris Columbus, dok je autor bio slavni John Hughes.


Drugi dio vodi nas u New York, u trgovački centar, u kojem su Harry i Marv zaustavljeni na lopovskom zadatku, dok im mali Kevin čita još jednu životnu lekciju o tome kako se kriminal ne isplati. Treći film franšize snimio je Raja Gosnell, a u njemu nastupa osmogodišnji Alex D. Linza kao Alex Pruitt, četvrti je snimio Rod Daniel, a u njemu igra novi nestašni klinac Mike Weinberg opet kao Kevin McCallister, dok je peti režirao Peter Hewitt, a u njemu nastupa mladi Christian Martyn, koji se pokazao kao pravi izbor za vodeću ulogu Finna.