HRT

Stiže posljednja sezona krimi serije “Endeavour – Mladi Morse”, evo što donosi prva epizoda

Ivana Kocijan

Foto: PR

Foto: PR

Endeavour se, ponovo trijezan, vraća u postaju Castle Gate baš u trenutku šokantnog otkrića u vrtu jednog koledžaSljedećeg petka na Drugom programu HRT-a u 21.50 bit će prikazana prva od triju epizoda posljednje, devete sezone britanske kriminalističke serije “Endeavour – Mladi Morse”.


Radnja ove sezone odvija se u proljeće 1972. godine. Morse i Thursday istražuju tijelo nađeno u vrtu koledža i ubojstvo kolege da bi se na kraju uhvatili u koštac sa slučajem za koji su mislili da je davno zaključen.


Što donosi prva epizoda?
Endeavour se, ponovo trijezan, vraća u postaju Castle Gate baš u trenutku šokantnog otkrića u vrtu jednog koledža. Istraga vodi njega i Thursdaya do slavnog oksfordskog orkestra, a kad se dogodi nova tragedija, ovaj put među glazbenicima, oni otkriju mrežu tajni u njegovu srcu.


Istodobno se krvavi londonski problemi prelijevaju u Oxford kad se dogodi okrutno ubojstvo u napuštenom skladištu. Rješavajući zagonetku Endeavour i Thursday uočavaju uznemirujuće poveznice sa slučajem za koji su se nadali da je ostao daleko iza njih.


Uloge: Shaun Evans, Roger Allam, Anton Lesser, James Bradshaw, Sean Rigby, Caroline O’Neill, Jack Bannon, Abigail Thaw, James Bradshaw; scenarij: Russell Lewis; režija: Sean Evans.