STIŽE OSKAROVAC

Slavno glumačko ime u našim će krajevima snimati novu seriju

Mladen Radić

Foto: Unversal

Foto: Unversal

Eddie Redmayne kao ubojica Šakal u britanskoj produkcijiJoš jedna velika zvijezda snimat će seriju u Hrvatskoj i to između ostalog u Istri, a to je Eddie Redmayne, Oscarom nagrađeni engleski glumac koji je protagonist britanske serije »Šakalov dan«, prema istoimenom romanu Frederica Forsytha.


U seriji još glume Lashana Lynch, Adam James, Scott Alexander Young, Hans Peterson i dr. Da bi ubio tadašnjeg francuskog predsjednika Charlesa de Gaullea, francuska disidentska skupina angažira Šakala. To je u osnovi priča nove serije, kao i Forsythovog romana te napetog filma Freda Zinnemana iz 1973. u kojem je Šakala tumačio Edward Fox.


Kameleonski antiheroj


Eddie Redmayne jedan je od najpoznatijih i najuspješnijih britanskih glumaca koji je Oscar osvojio za ulogu Stephena Hawkinga u filmu »Teorija svega« iz 2014., a glumio je i u filmskim hitovima poput »Jadnici« ili »Čudesne zvijeri i gdje ih naći«. Osim Oscara, osvojio je i nagradu BAFTA te nagradu Tony.
Snimanje u Hrvatskoj počinje 27. rujna i snimat će se između ostalog u Rijeci, na Pagu i u Dubrovniku te negdje u središnjoj Istri.


Zbog toga Embassy Films Croatia traži statiste, a više se može doznati na njihovim Facebook stranicama gdje se spominje da im trebaju muški i ženski statisti svih profila, tamnije boje kose i tena, osobe različitih etničkih skupina.


Producenti seriju najavljuju kao »hrabru, modernu reimaginaciju omiljenog i cijenjenog romana i filma«, kako prenosi Hollywood Reporter. Uz napomenu da će priča ostati vjerna izvorniku, zaronit će dublje u kameleonskog »antiheroja« u srcu priče u »visokooktanski, kinematografski, svjetski triler ‘mačke i miša’,« smješten usred turbulentnog geopolitičkog krajolika ovog vremena.


Irski scenarist i romanopisac Ronan Bennett, kreator i pisac hvaljenog globalnog hita »Top Boy«, pridružen je kao pisac i kreativni voditelj. Bennettova filmografija uključuje seriju »Gunpowder« s Kitom Harringtonom u glavnoj ulozi, kao i scenarije za filmove kao što su »Lice« i »Gangsteri« s Johnnyjem Deppom i Christianom Baleom u glavnim ulogama. U redateljski stolac trebao bi, prema pisanju Hollywood Reportera, zasjesti međunarodno nagrađivani redatelj Brian Kirk koji je iskustvo gradio na serijama kao što su »Igra prijestolja«, »Luther«, »Carstvo poroka« i igrani film »21 most«.


Prvorazredni kreativni tim


Produkcije »Dana šakala« prihvatio se Carnival Films, poznati po produciranju popularne serije i filmova »Downton Abbey«, »Poirot« ili »Posljednje kraljevstvo«, a koji su dio Universal International Studiosa, odjela Universal Studio Group, a seriju su naručili Sky Studios i Peacock.


– Uzbuđeni smo što možemo oživiti Bennettovu reimaginaciju cijenjenog Forsythovog trilera u složenom svijetu u kojem danas živimo i nevjerojatno smo sretni što imamo glumca Eddiejeva kalibra kao našeg Šakala, rekao je za Hollywood Reporter Gareth Neame, direktor i izvršni producent u Carnival Filmsu.


– Uparen s Ronanovim scenarijem i režijom Briana Kirka, ovo je prvorazredni kreativni tim, dodao je.


Produkcija serije započet će ove godine. Neame i Nigel Marchant su izvršni producenti za Carnival Films. Forsyth će služiti kao producent savjetnik, a Christopher Hall producent. Sam Hoyle je izvršni producent za Sky Studios. Serija će biti dostupna na Peacocku u SAD-u i na Skyu u Velikoj Britaniji, Irskoj, Italiji, Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. NBCUniversal Global Distribution pobrinut će se za međunarodnu prodaju serije.