Serijal koncerata

Sjajna glazba četvrtkom navečer: Burn out je novi koncertni program u Tvornici kulture

Ivana Kocijan

Mrave brojim, Foto: Ana Križanec

Mrave brojim, Foto: Ana Križanec

Prvi je termin rezerviran za Kliniku Denisa Kataneca koja će tom prigodom predstaviti drugi studijski album »Kao Zao Kor«Kako bi se četvrtak, uz petak i subotu, pojačao kao treći koncertno jak dan u tjednu, Tvornica kulture pokrenula je program Burn Out, serijal koncerata koji u klubu u Šubićevoj započinje 5. listopada.


Prvi je termin rezerviran za Kliniku Denisa Kataneca koja će tom prigodom predstaviti drugi studijski album »Kao Zao Kor«, a podsjetit će i na prvijenac »Jada Jada« te EP »Rode«.


Za 12. listopada najavljen je koncert riječkog trija Mrave brojim. Nedefiniran pripadnosti jednom žanru bend predstavlja spoj alter, indie i psihodeličnog rocka s vizualnim i zvučnim performansom.
U Zagreb će donijeti pjesme s debitantskog albuma »Zemlja kamenog bizona« te singlove koji su usljedili. Splitski pop rock bend ZO koji u svome izričaju kombinira i funk i punk rock, 19. listopada u Tvornici će predstaviti materijal s debitantskog albuma »Želim biti ja« iz prošle godine, poput singlova »Poslovan lik«, »Mjesto pod suncem«, »Frane Mihalj«, »Birala je svijet«.


Grupa trenutačno radi na drugom studijskom albumu. Jedan od najistaknutijih punk rock bendova 90-ih i 2000-ih, beogradski Dža ili Bu na omiljenu će se zagrebačku pozornicu popeti u četvrtak, 26. listopada.


Osim što će publika imati priliku čuti presjek diskografije nastale tijekom 36 godina djelovanja benda, Dža ili Bu premijerno će odsvirati i materijal s novog albuma. »Ustani i kreni«, »Diktatore«, »’Živeo Staljin«, »Drugovi«, »Snage mi daj« samo su neke od pjesama koje će izvesti na svoj žestok i beskompromisan način.


Prvi potvrđeni izvođač koji će u sklopu programa Burn Out nastupiti 2024. godine poznati je beogradski bend Vizelj čiji je nastup najavljen za 28. ožujka.


Četvorka koja već deset godina oduševljava eklektičnim miksom rocka, punka, psihodelije i elektronike praćenih sjajnim videospotovima, lani je objavila album »Ne vidim te od dima« koji se smatra jednim od najboljih regionalnih albuma, pa ih je IMPALA s pravom uvrstila na popis europskih bendova koje treba držati na oku u 2023.


Ulaznice za sve koncerte dostupne su na Entrio.hr.