Obara rekorde

“The Eras Tour” Taylor Swift postaje turneja s najvećom zaradom u povijesti. A nije odrađena ni polovica koncerata

T.I.

Foto: Paolo Villanueva/Wikimedia Commons

Foto: Paolo Villanueva/Wikimedia Commons

„The Eras Tour“ traje tek od ožujka, zasad je održano „samo“ 66 koncerata od najavljenih 151. Kad se turneja završi 8. prosinca 2024. u Vancouveru, prema procjenama, računa se da će Taylor Swift od prodaje karata inkasirati negdje između 1,6 i 1,7 milijarde dolaraTek što je objavljeno da je njen koncertni film „The Eras Tour“ prebacio zaradu od 250 milijuna dolara što ga uvjerljivo stavlja na prvo mjesto takvih filmova svih vremena (drugi je „Never Say Never“ Justina Beibera), i s ulaganjem od samo 15 milijuna dolara postao jedan od najprofitabilnijih filmova ove godine uopće, Taylor Swift nastavlja obarati rekorde.


Naime, Billboard je objavio da prema njihovim neslužbenim izračunima, spomenuta turneja, koja je uzrokovala pravu histeriju širom svijeta, dosad od prodaje ulaznica zaradila preko 900 milijuna dolara.


To znači da je postala uvjerljivo najveća glazbena turneja 2023. godine i na „milimetar“ se približila svježem rekorderu u kategoriji turneje s najvećom zaradom u povijesti, Eltonu Johnu s turnejom  „Farevell Yellow Brick Road“. Iako je njegov rezultat od 939 milijuna dolara zarade impresivan, treba imati na umu da je započela još 2018. i završila ovo ljeto i da je John nastupio na 328 koncerata.
S druge pak strane „The Eras Tour“ traje tek od ožujka, zasad je održano „samo“ 66 koncerata od najavljenih 151. Kad se turneja završi 8. prosinca 2024. u Vancouveru, prema procjenama, računa se da će Taylor Swift od prodaje karata inkasirati negdje između 1,6 i 1,7 milijarde dolara i taj rekord vjerojatno nitko više nikad neće skinuti.