Alessandra

Novi skandal na Eurosongu: Uoči finala glasnogovornica Norveške pobjegla glavom bez obzira

Portal Novi list

Alessandra / Foto EBU/Corinne Cumming

Alessandra / Foto EBU/Corinne Cumming

Događa se genocid i molim sve da otvorite svoje oči, otvorite svoje srce. Neka vas ljubav vodi do istine. Točno je ispred vas. Sloboda Palestini, poručila je AlessandraOvogodišnje izdanje Eurosonga pretvorilo se u najkaotičnije ikada: svjedočili smo masovnom zviždanju tijekom proba i live showa, do do sada neviđene diskvalifikacije eurovizijskog pjevača, Nizozemca Joosta Kleina, a sada je ulje na vatru dolila Norveška.


Samo nekoliko sati prije početka velikog finala, objavili su da se njihova glasnogovornica Alessandra Mele, koja je lani nastupala na Eurosongu, povukla s ove pozicije.


“Večeras sam trebala podijeliti poene Norveškoj tijekom finala Eurovizije. Iako sam zahvalna što sam za to dobila priliku, donijela sam odluku da se povučem”, objavila je Alessandra u videu na Instagramu.
Evocirala je slavni moto Eurovizije “United By Music” i podvukla da je to razlog zašto se bavi glazbom.


“Ujedinite ljude, okupite ih. Ali sada su te riječi samo prazne riječi. Događa se genocid i molim sve da otvorite svoje oči, otvorite svoje srce. Neka vas ljubav vodi do istine. Točno je ispred vas. Sloboda Palestini”, poručila je Alessandra.


Njezinu dužnost preuzet će Ingvild Helljesen, voditeljica i novinarka od povjerenja norveške delegacije, javlja Wiwibloggs.


Tijekom sinoćnje probe žirija, glasnogovornici diljem Europe davali su lažne bodove kako bi producenti mogli testirati njihovu grafiku na ekranu, ali i kako bi glasnogovornici mogli vježbati izgovaranje svojih rečenica.


No, javlja Wiwibloggs, od finskog predstavnika traženo je da Izraelu da 12 bodova, ali je to odbio.