Holivudska zvijezda

Keanu Reeves boravio na Kvarneru, prenoćio u Navisu: Oduševljen je našom kuhinjom i Prelukom

Edi Prodan, A.Š.

Čuveni glumac oduševljen je Kvarnerom, Navisom i legendarnom pistom na PrelukuKeanu Reeves, jedna od najvećih glumačkih zvijezda današnjice koja je globalnu slavu stekla nizom filmova, ponajviše trilogijom Matrix, prvi je dio vikenda, petak i subotu proveo na – Preluku!


Gastronomsko poslanje Navisa


Ugostio ga je Navis, jedan od najboljih malih hotela u Hrvatskoj pa i na Mediteranu, a prema riječima domaćina, vlasnika Krunoslava Kapetanovića zadovoljstvo je bilo obostrano.


Reevesea je naime oduševio Navis, njegov smještaj i prirodno okruženje, te večera koju je, kao i model inovativnog poslovanja osmislio mladi, silno kreativni ali već i poprilično iskusni tim Navisa.


Šefica recepcije Sandra Tadijanić i Keanu ReevesReeves je u duhu gastronomskog poslanja Navisa, ali i nove strategije hrvatske gastronomije, Kapetanović je uostalom član Turističkog vijeća HTZ-a, jedne od najznačajnijih hrvatskih turističkih institucija, uživao u autohtonoj kvarnerskoj ponudi u čijem je središtu njezino bogatstvo iz mora, nadaleko poznato i po primjerice tuni.


Osoblje Navisa je pak uživalo u njegovoj pristupačnosti, srdačnosti i spremnosti na razgovor i fotografiranje.


Blizu “Opatijskog zavoja”


Osim Navisa, Reevesov dolazak upravo na Preluk motivirala je još jedna zanimljiva poveznica – činjenica da se na njemu vozilo svjetsko prvenstvo u motociklizmu te da je ta tradicija bila nastavljen i na nedalekom grobničkom automotodromu.


Kako je poznato Reeves je silni zaljubljenik u brzinu, u sportsku vožnju, kako na četiri, još i više na dva kotača. Navis se pak nalazi na samoj nekadašnjoj pisti, vrlo blizu “Opatijskog zavoja” što je Reevsa dodatno impresioniralo.


Restoran na obali, skoro uronjen u more, blizina Opatije i Učke – a uz pistu kojom su nekad jurili Reevesovi, 2. rujna napunit će 60 godina, idoli iz mladosti.


Kombinacija je to koju je uistinu jako teško malo gdje na svijetu, osim u Monte Carlu, moguće pronaći.


Pokrenuo Arch Motorcycles


S Reevesom je u Navisu bio i ugledni filmski producent Gard Hollinger s kojim je 2011. godine i osnovao američku tvrtku Arch Motorcycles.


Osnovna nakana im je bila napraviti američki proizvod na dva kotača koji inspiraciju pronalazi na pisti, dakle motocikle za znalce, za ljude koji znaju vladati njihovom snagom i dinamikom.


Gard Hollinger i Sandra Tadijanić

Misija tih motocikala, a riječ je i o ekstremno skupim proizvodima čije cijene nadilaze iznos od 100 tisuća eura, je da prenose emocije i strast svojih osnivača na buduće vlasnike.


Ili kako sami ističu: motocikli su to koji donose inovativni dizajn, tehnološku izvrsnost i fantastičnu ciklistiku, predanost vozaču koji uživa u svakom prijeđenom kilometru.


Suradnja s Akrapovičem


Središte njihovog boravka ovih dana veljače je zapravo u Sloveniji, konkretno u Ljubljani gdje su pak došli zbog suradnje s tvrtkom Akrapovič, jednim od najboljih proizvođača ispušnih sustava za motocikle, u novije vrijeme i automobile, na svijetu.


Iako je dakako i Igor Akrapović, nekad i sam uspješni motociklist, iznimno veliko, značajno i popularno ime u svijetu zaljubljenika u motocikle, suradnja s Archom, odnosno s dvojcom Reeves-Hollinger odjeknut će jednim svim novim zanimanjem, pa i potražnjom za tim unikatnim američkim proizvodima na dva kotača.


Ili da budemo do kraja iskreni – dvojcu Reeves-Hollinger Akrapović sa svojim karakternim osobinama savršeno odgovara tako da je riječ o možda i najzanimljivijem, najstrasnijem trojcu današnjeg svijeta motocikla.


U sunčano subotnje popodne Reeves i Holinger su otputovali u Ljubljanu, dok su Navis i hrvatski turizam u samom osvitu nove sezone dobili – fantastični, mada i zasluženi PR.