Disney+

Stiže film o američkim rokerima Beach Boys, prikazat će nikad viđene snimke i nove intervjue

S.M.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

U svjetlu nedavnih vijesti o sve lošijem stanju Briana Wilsona, njegov intervju u filmu mogao bi biti i posljednji pred kameromDisney+ je snimio novi dokumentarni film “The Beach Boys” koji prati karijeru istoimenog američkog rock benda, a najavljeno je da će na streaming platformu 24. svibnja ove godine.


Film su režirali Frank Marshall i Thom Zimny, koji su pojedinačno radili na hvaljenim dokumentarcima o Paulu McCartneyju, Bee Geesima, Bruceu Springsteenu te Carole King.


Rečeno je da priča prati “bend od skromnih obiteljskih početaka” te da će film sadržavati “nikad prije viđene snimke i potpuno nove intervjue” s članovima grupe Brianom Wilsonom, Mikeom Loveom, Alom Jardineom, Davidom Marksom i Bruceom Johnstonom, plus razgovore s obožavateljima poput Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryana Teddera i Done Was te suradnicima benda Blondie Chaplin i Rickyjem Fataarom.
Pokojni članovi Carl i Dennis Wilson bit će predstavljeni “svojim riječima”, prema najavi.


Scenarij za “The Beach Boys” je napisao Mark Monroe, a producirali su ga Marshall, Irving Azoff, Nicholas Ferrall, Jeanne Elfant Festa i Aly Parker.


Inače, ovo je prvi službeni dokumentarac o Beach Boysima nakon “Endless Summer” iz 1988. , iako je povijest grupe obrađena u nekoliko kasnijih filmova o Brianu Wilsonu, od čega je posljednji iz 2021., “Long Promised Road”.


U svjetlu nedavnih vijesti o sve lošijem stanju Briana Wilsona, njegov intervju u “The Beach Boysima” mogao bi biti njegov posljednji pred kamerom. Legendarni glazbenik, koji u lipnju puni 82 godine, nije bio na turneji od 2022.


Trenutna iteracija Beach Boysa i dalje je predvođena Loveom i Johnstonom i ima opsežan raspored turneja ove godine, piše Spin.