Priznanje rockeru

SKY snima TV seriju po romanu Nicka Cavea “Smrt Bunnyja Munroa”

T.I.

Foto: Amelia Trubridge/Wikimedia Commons

Foto: Amelia Trubridge/Wikimedia Commons

U izjavi za javnost Cave je odluku Skya da ekranizira njegov roman popratio riječima „napokon se pojavio netko dovoljno hrabar da se uhvati ove grešne priče.“Poznat kao radoholičar, čovjek koji svaki dan po vlastitom priznanju ide od 9 do 5 u svoj ured raditi na kreativnim idejama, Nick Cave ima umjetničkih poriva izvan glazbe po kojoj ga svi znamo. Tako su okušao i u pisanju dosad izdao više zbirki poezije i dva romana, prvi još 1989. godine, a drugi  “The Death of Bunny Munro” točno 20 godina kasnije.


Roman od 300 stranica hvaljen je o strane književne kritike po izlasku. Jedna od njih, u uglednom The Timesu, između ostalog je navodila da se Caveova knjiga „čita poput dobrog indie filma“.


Sad će se te riječi sprovesti skoro doslovno u djelo, TV kuća Sky producira televizijsku seriju od šest epizoda na osnovu Caveovog predloška. Ekranizaciju će režirati Isabella Eklöf, švedska filmašica poznata po hvaljenim skandinavskim filmskim dramama „Border“ i „Holiday“ do će glavnu rolu igrati sve prisutniji televizijski glumac Matt Smith kojeg smo imali priliku gledati u popularnim serijama „Doctor Who“, Netflixovoj „The Crown“ i HBO-ovoj „House Of Dragon“.
Roman i serija prate Bunnyja Munroa ženskaroša koji nakon samoubojstva svoje supruge Libby prodaje kozmetičke proizvoda od vrata do vrata i pokušava biti roditeljem malodobnom sinom. Zajedno s devetogodišnjim Bunnyjem Juniorom on kreće na epsko putovanje izvan svake kontrole. Dok  skače od jednog prodajnog mjesta do drugog, pokušavajući zavesti svaku ženu koju sretne, Bunny Junior ubija vrijeme razgovarajući s duhom svoje majke i odvraćajući pozornost od činjenice da počinje shvaćati da mu otac ima ozbiljnih problema. Otac shvaća da mora zaštititi vlastitog sina od vlastitih zastarjelih predodžbi o tome što jednog muškarca čini muškarcem.


U izjavi za javnost Cave je odluku Skya da ekranizira njegov roman popratio riječima „napokon se pojavio netko dovoljno hrabar da se uhvati ove grešne priče.“


Snimanje serije trebalo bi započeti u proljeće 2024. godine no to nije jedina vijest vezana uz aktivnosti Nicka Cavea. Novi album snimljen s njegovim The Bad Seedsima je u fazi miksanja što će reći da nećemo dugo čekati na njegovo novo glazbeno djelo.