"Kad padne mrak"

Parni valjak predstavio novu autorsku pjesmu, nosi prepoznatljiv potpis Huseina Hasanefendića Husa

Ivana Kocijan

Foto: MATEJ GRGIĆ

Foto: MATEJ GRGIĆ

Uz predstavljanje nove pjesme otkrio je i kako je bend već duboko zagrizao u proces stvaranja albuma te da publika u sljedećem razdoblju može očekivati još novih singlovaParni valjak, jedan od najdugovječnijih bendova ovih prostora i ovogodišnji dobitnik nagrade Porin za životno djelo, predstavio je novu autorsku pjesmu »Kad padne mrak«, četvrti singl u u posljednjih godinu dana.


Riječ je o još jednoj pjesmi kojom najavljuju novi studijski album. Pjesma nosi prepoznatljiv potpis Huseina Hasanefendića Husa, također dobitnika nagrade Porin za životno djelo.


– Pjesmu smo napravili već prije nekoliko mjeseci, a ona stoji u ladici jer smo čekali da bude gotov prateći videospot. Tako da se i ne sjećam kako točno ide pjesma, ali mora da je dobra, izjavio je u šali Hus.
Uz predstavljanje nove pjesme otkrio je i kako je bend već duboko zagrizao u proces stvaranja albuma te da publika u sljedećem razdoblju može očekivati još novih singlova.


U radu na novoj pjesmi »Kad padne mrak« detaljna pažnja posvećena je i spomenutom pratećem videospotu, animiranom djelu iza kojeg stoji Dinko Šimac iz Beyond Pines Films, zaslužan za režiju, 3D dizajn, animacije i montažu. Uz njega je u kreiranju spota sudjelovao i Roko Valenta, na Motion Capture asistenciji.


Kako je već spomenuto, za Parni valjak ovo je četvrti singl otkako im se u ožujku 2023. godine pridružio pjevač Igor Drvenkar. Zajedno s njim otada su objavili pjesme »Moja glava, moja pravila«, »Bogati će pobjeći na Mars« i »Sad kad znaš«.


Bend je u posljednjih godinu dana zajedno s Igorom Drvenkarom održao gotovo 30 koncerata diljem regije. Tijekom prošle godine svoje svevremenske klasike donijeli su pred obožavatelje u Zadru, Ljubljani, Rijeci, Mariboru, Karlovcu, Puli, Varaždinu, Šibeniku, Kragujevcu, Zagrebu i Beogradu.


Trenutačno su na turneji Parni valjak 2024 Tour, započetoj početkom ožujka u Labinu, u sklopu koje ih očekuju nastupi u Kutini, Sisku, Nišu, Ptuju, Ljubljani, Mariboru… U sklopu turneje nastupit će kao headlineri na otvorenju festivala Zagreb Music Fest na Jarunu, u četvrtak 30. svibnja, kada će premijerno uživo izvesti i novi singl »Kad padne mrak«.


– Veselimo se tom nastupu jer zbilja jako dugo nismo održali open-air koncert pred zagrebačkom publikom, kratko su poručili uoči Zagreb Music Festa.