No King

Objavljen odličan novi album riječke grupe One Possible Option

Ivana Kocijan

Foto: Filip Gržinčić

Foto: Filip Gržinčić

Paralelno s albumom bend je predstavio videospot za pjesmu »Erase« koja se bavi depresijom i odustajanjem od života, ali zapravo nadu i izlaz iz toga stanjaHvaljeni riječki bend One Possible Option koji zasluženo nosi titulu jednog od predvodnika novog riječkog glazbenog vala, prošlog je tjedna objavio novi nosač zvuka »No King« koji prati i videospot za novi singl »Erase«.


Već za pjesmu »All We Do Today«, prvi singl s novog albuma, dečki su pobrali odlične kritike i osvojili nekoliko top-lista u Hrvatskoj, a sada je stigao i album »No King« koji donosi puno snažnih gitara, žestokih vokalnih linija, angažirane tekstove i odličnu produkciju.


Kao novi singl s albuma je skinuta pjesma »Erase« za koju je snimljen dojmljiv videospot nastao pod redateljskom palicom još jednog sjajnog Riječanina, Filipa Gržinčića (Gržinčić Creative Visuals).
Glazbu za pjesmu »Erase« potpisuju Deni Kasapović, Zdravko Kasapović i Dejan Adamović.


– Pjesma »Erase« je možda jedna od najosobnijih pjesama s albuma, bavi se možda i malo teškom tematikom, depresijom, odustajanjem od života, ali je zapravo pjesma koja nudi nadu i izlaz iz toga stanja.


Tekst se obraća svim ljudima koje pogađa hladan način na koji ovaj svijet na momente funkcionira te ih hrabri da slušaju taj unutarnji moralni kompas i ne gube svoju djetinju osjetljivost i ljubav, jer kada zatomimo te osjećaje i kada radimo kompromis vlastitih principa da bismo se prilagodili i opstali u ovom svijetu u kojem ne prolaze uvijek pošteni, postanemo nezadovoljni sobom, i to je nešto što mnoge vodi u obrazac samouništavanja, objasnili su članovi grupe One Possible Option dodajući:


– Ova pjesma nudi drugačiji izlaz, slušajući taj mali glasić u sebi, držeći se svojih principa i onda kada je to teško, čovjek se može ponosno pogledati u ogledalo, a ta snaga i sigurnost daje svrhu i nadjačava sve poteškoće koje nam život može donijeti.Cijela priča koja stoji iza ove pjesme inspirirala je Filipa Gržinčića na scenarij koji dočarava unutarnju borbu između kompromisa, opstajanja i ispravnih načela i mogućnosti da čovjek živi sa svojim postupcima. To su glumci Bojana Guberac i Predrag Sikimić dočarali na stvarno snažan način.


– Spot je onaj ključni trenutak, raskrižje, i za nas je ispao odlično. Jako smo zadovoljni, pogotovo zbog činjenice što smo uspjeli nakon mjeseci neizvjesnosti zbog koronavirusa snimiti prvi pravi spot za jednu pjesmu s albuma.


Kapa do poda Filipu Gržinčiću koji je režirao spot i našim odličnim glumcima Bojani Guberac i Predragu Sikimiću što su se dali potpuno u ovu pjesmu koja se bavi dosta osobnom i teškom tematikom borbe s depresijom i odustajanjem od života, ali i daje nadu da se može živjeti smisleno.


Tu rastrganost između ideala i kompromisa istih zbog svijeta u kojem češće bolje prolaze oni koji su spremni napraviti sve za osobnu dobit, ova ekipa ljudi je prenijela na ekran s puno ljubavi i truda, zato pogledajte i podijelite, poručili su dečki iz benda.


Grupa One Possible Option postoji od 2011. godine, a njezini su članovi: Deni Kasapović (vokal, programiranje i elektronika), Zdravko Kasapović »Piggy« (gitara), Edvin Nađ (bas) i Dejan Adamović »Deva« (bubnjevi). Album »No King«, objavljen u izdanju Croatia Recordsa, donosi dvanaest pjesama, moguće ga je poslušati na Spotifyju, a od prošlog ga je petka moguće kupiti i u fizičkom obliku.


Iako ih je koronavirus spriječio u tome da album objave ranije ove godine i da ga promoviraju na pozornici, ovi su genijalni Riječani redovito održavali probe i tako se pripremali za ono što slijedi kad utjecaj pandemije virusa splasne – energične koncerte po kojima su i postali poznati.


»Glazbeni gigant«


Netom objavljen album prate fantastične recenzije među kojima je i ona Zorana Stajčića s portala Ravno do dna koji kaže: »No King je superiorni glazbeni gigant koji će se po svoj prilici morati baktati s patuljastim tržištem u superotegotnim okolnostima koronakrize. One Possible Option je adut za »svjetsko prvenstvo«, a ne lokalne seoske lige.


Da nema korona krize, mogao bih ovom bendu kratko poručiti – »M’rš van!« Točno tako. M’rš van. I to odmah u New York. Tamo su ionako svi stranci. Centar svijeta. Tamo živite, tamo se probijajte, tamo ćete uspjeti.«