Pogled u budućnost

Mladi i glasni: Ri Rock predstavio nove vještine mladih polaznika u Palachu

Valentina Botica

Foto Ana Križanec

Foto Ana KrižanecPalach je u petak pokazao da budućnost riječkog rocka leži na mladima – kako bi obilježili kraj “koncertne” godine, svoje su nove vještine pokazale Ri Rockove vrtićke i bubnjarske grupe i mladi gitaristi, ali i osnovnoškolci škole Brajda kao i Udruga Muzikopter.Palach se dupkom ispunio djecom, roditeljima i prijateljima. Vanja Kauzlarić iz Ri Rock udruge rekao nam je što ovo događanje predstavlja.


Foto galerija: Budućnost riječke alternative u Palachu Foto: Ana Križanec
“Cjelokupni event je naš redoviti događaj. U šestom mjesecu radimo presjek onoga što su naši polaznici Ri Rock akademije, odnosno grupnih radionica (Ri Rock vrtić, grupno bubnjanje), naučili tijekom koncertne godine.


Ovo već tri godine za redom radimo, s time da prošlu nismo radili u Palachu, nego smo nastupali u sklopu dana otvorenih vrata na Trgu 128. brigade HV. Sada smo se vratili u Palach budući da je ponovno otvoren i jer želimo da klinci dožive neki osjećaj kluba”, rekao je.


Kauzlarić se također osvrnuo na trenutne i buduće suradnje koje udruga planira: “Uz te dvije vrtićke grupe i tri bubnjarske grupe, doveli smo i razne goste – najviše iz OŠ Brajda jer su nam blizu i jer pokušavamo ostvariti suradnju s njima u budućnosti.


Radi se o glazbenoj suradnji, njihovi učenici ovdje, možda neke radionice kod njih… U svakom slučaju, Ri Rock Akademija se sprema najesen udariti na više frontova, još više i jače nego sada. Na primjer, jedna od radionica koje ćemo imati je Music Lab koja je zapravo glazbeni STEM na kojoj će se izrađivati glazbeni instrumenti od recikliranih materijala i komponenti”, objasnio je.


Mladi glazbenici svoja su znanja pokazali u nekoliko skupina: dvije vrtićke grupe nastupile su kao jedna, a tri bubnjarske grupe izvele su svoje ritamske vježbe s glazbenom pozadinom.


Gitarerosi, dječaci koji su završili Ri Rock vrtić i sada pohađaju individualne tečajeve gitare, također su se predstavili uz podršku mladog bubnjara iz skupine Rinkluzija. Svijetla budućnost riječke alternative nalazi se u Palachu!