od 22. travnja

Impulse festival u Rijeci u 7 dana nudi 15 uzbudljivih glazbenih događaja. Koncerti su ograničeni na 100 posjetitelja

T.I.

Zaista se ima što vidjeti i čuti, između ostalih L.H.D., Nina Romić, Nemeček, Satoshi Tomiie, Dobladores de Sonido..., tribine, izložbe, sajam ploča, filmoviOd 22. travnja riječke poklonike moderne glazbe čeka glazbenim događajima, koncertima, tribinama i izložbama nakrcani Impulse festival. A možda potegne netko i s kontinenta jer se zaista ima što vidjeti i čuti, između ostalih L.H.D., Nina Romić, Nemeček, Satoshi Tomiie, Dobladores de Sonido…


Naime, u sedam dana trajanja, organizirano je čak 15 evenata koje organizira agencija Distune promotion u suradnji sa SKC Rijeka i sufinaciranjem Ministarstva kulture, Grada Rijeke, HDS-ZAMP-a i Zaklade Kultura nova.


Ovom prilikom izdvajamo prvu turu evenata od kojih svaki predstavlja premijeru nove na zanimljivim lokacijama s jednom specifičnošću; svi eventi ograničeni su na 100 gledatelja.
Prvi je koncert zagrebačke kantautorice Nine Romić koja u rijeku 25.04. dolazi predstaviti hvaljeni aktualni album „Jezero“. Koncert će biti održan u zanimljivom eksterijeru botela „Marina“ usidrenom na riječkoj rivi.


Dan kasnije u The Beertiji na Trsatu nastupit će Nemeček, jedan od najzanimljivjih domaćih bendova kojeg „krasi zvučni zid tambure premazan hipnotičkim noise divljanjem“ kako su to slikovito opisali organizatori festivala. I oni dolaze predstaviti friški materijal, drugi dio trilogije „Prokletije“ ispunjene kombinacijom noisea, rocka, psihodelije i ambijentalne glazbe.


Treći događaj je pravi sudar svjetova, odnosno žanrova na jednom mjestu. 27. travnja, također u Beertiji nastupaju tri nove glazbene pojave na underground sceni. Prvi su Puležani My Pitbull Lucifer, nastali na razvalinama psihodeličnog rock-metal sastava Mighty Zazuum i grindcore grupe Bolesno Grinje, drugi anarho punkeri iz Zadra Mižerija i treći čakovečki dvojac Revirgin koji gaji ljubav prema new wave i gothic rock zvukovima.


Kompletan raspored s događajima ovogodišnjeg Impulse festivala može se pronaći na stranici Distune promotiona.


Ulaznice za sve događaje mogu se pribaviti uživo u Dallas music shopu u Rijeci i online preko platforme Entrio.