Sjajna večer

FOTO / VIDEO Euforija u prepunom Pogonu kulture. Bili smo na koncertu Jonathana

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana KrižanecU gotovo punom Pogonu kulture sinoć se održao posljednji koncert ove sezone, a nastupila su dva riječka benda – Projekt i Jonathan. Iako se istovremeno u gradu odvijalo još nekoliko koncerata, specifičan zvuk dvaju bendova brojne je posjetitelje privukao u Pogon, a prvi je nastupio Projekt koji je izveo uspješnice sa svog debitantskog albuma „Zaustavi vrijeme“.


Karizmatičnim nastupom pokazali su da pop-rock nije samo za radijske postaje već se od njega s pravim aranžmanima može stvoriti vrlo specifičan glazbeni izričaj.


Foto galerija: Bili smo na koncertu Jonathana u Pogonu Foto: Ana Križanec


Sve je više ljudi pristizalo u Pogon kako se približavao moment stupanja Jonathana na scenu. Pred riječku publiku sinoć su stali nakon godinu dana, a dolaskom Zorana Badurine na pozornicu nastupila je autentična atmosfera kakva vlada na svim njihovim koncertima.
Euforiju koju među ljudima izaziva njihova glazba zaista je teško opisati ako nikada niste bili na njihovom koncertu, no osjećaj je stvarno ultimativno pozitivan i osnažujući. Iako su na sceni duže od 10 godina, njihova glazba, pa čak ni prvi singl koji su objavili, „Maggie“ u live izvedbi nikada ne prestaje biti svježa, dapače, kao da sa svakim novim nastupom dobije još jednu dozu sve jače i kreativnije energije.


Klupski prostor Pogona činio se idealnim za njihov nastup – dovoljno prostora za skakanje i plesanje publike, ali i dovoljno prostora za kretanje na sceni koje je karakteristično za Badurinu. Koncert je bio presjek njihovog dosadašnjeg rada, pa su između ostalog izveli pjesme „Allison“, „Communicate!“, „Falling“, „Way to go“, „Wake up call“ i „Who lies to whom“, a kroz cijeli nastup isticao se izvanredni „feel good“ osjećaj kakav u slušateljima izaziva njihov zvuk.