Pravna borba

Elvisova unuka digla tužbu protiv ovrhe i prodaje Gracelanda: “To je prijevara, tvrtka uopće ne postoji”

T.I.

iStock

iStock

Vrijednost Gracelanda se procjenjuje na iznos između 400 i 500 milijuna dolaraUnuka Elvisa Presleya, Danielle Riley Keough podnijela je tužbu kako bi zaustavila ovrhu znamenitog Gracelanda, povijesne kuće i muzeja uređenog u čast kralju rocka.


U tužbi navodi kako je u pitanju prijevara, navodeći kako tvrtka koja stoji iza prodaje Gracelanda uopće nema pravo na nju, štoviše, čak niti ne postoji.


Radi se o navodnoj tvrtki “Naussany Investments & Private Lending LLC” koja je lani u javnost pustila dokumente koji pokazuju da je Lisa Marie Presley od njih posudila 3,8 milijuna eura, te za osiguranje založila upravo Graceland.
Elvisova kći Lisa Marie bila je jedina nasljednica Gracelanda, a umrla je u siječnju prošle godine.


“Ovi dokumenti su lažni. Lisa Marie Presley nikada nije posuđivala novac od Naussany Investmentsa”, piše u tužbi, uz dodatak da se radi o lažnom subjektu stvorenom isključivo u svrhu prijevare.


CNN je pokušao putem maila kontaktirati s tvrtkom Naussany Investments & Private Lending LLC, ali je primio samo automatizirani odgovor “trenutno smo izvan ureda; nastavit ćemo s normalnim radnim vremenom u utorak, 28. svibnja 2024.”. Broj telefona, pak, nije im u funkciji.


Prema sudskim dokumentima do kojih je došao CNN, tvrtki je 15. svibnja izdana privremena zabrana prilaska Gracelandu, uz zabranu provođenja bilo kakve sudske prodaje.


Kralj rocka Elvis Presley preminuo je 1977. godine. Dvadeset godina prije je za nešto više od stotinu tisuća dolara kupio Graceland, te u adaptaciju potrošio dodatnih pola milijuna dolara.


S vremenom je Graceland prerastao u jednu od najvećih turističkih atrakcija u SAD-u i postao druga najposjećenija lokacija u zemlji nakon Bijele kuće. Vrijednost mu se procjenjuje na iznos između 400 i 500 milijuna dolara.