Najesen u Močvari

Dan skandinavskog metala u Zagrebu: stižu švedski industro metalci Pain i finski folk metalci Ensiferum

T.I.

Pain su osnovani 1996. i dosad su izdali osam albuma.  Stilski ih se može odrediti kao kombinaciju heavy metala, elektroničke glazbe i techna iz 80-ihŠvedski industrial metalci Pain uz posebne goste, finske folk metal legende Ensiferum nastupit će u zagrebačkom klubu Močvara 26. listopada.


Pain stižu u okviru velike europske turneje „I AM“ na kojoj će posjetiti 33 grada u 17 država. Ovo nije prvi nastup za Pain u Hrvatskoj. Prije 14 godina nastupili su u Ciboni kao predgrupa skupini Nightwish. Pain su osnovani 1996. i dosad su izdali osam albuma.  Stilski ih se može odrediti kao kombinaciju heavy metala, elektroničke glazbe i techna iz 80-ih.


I finski Ensiferum nisu prvi put u Hrvatskoj. Svirali su na istom mjestu prije pet godina, opravdali reputaciju sjajnog live benda i sad se vraćaju pred hrvatske poklonike kojih nije malo.  Ensiferum sviraju zanimljivu kombinaciju folka i melodičnog metala već gotovo 30 godina. Bend je dosad izdao osam albuma, a posljednji od njih, “Thallasic” će domaća publika prvi put moći „provjeriti“ uživo.
Early bird ulaznice po cijeni od 26 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu do 15.6. ili isteka zaliha, a nakon toga će im cijena biti 30 eura. Na dan će ako ih ostane koštati 34 eura.