Tvornica kulture pretijesna

Bajaga u manje od 24 sata rasprodao zagrebački koncert povodom 40-e godišnjice izlaska albuma “Pozitivna geografija”

T.I.

Foto: Eventim

Foto: Eventim

Povod koncerta zakazanog za 18. travnja ipak nije „opće prakse“, već obljetnički. Naime, 18. travnja 1984. Bajaga je u legendarnom „Kulušiću“ predstavio svoj prvi solo album nakon izlaska iz Riblje Čorbe, „Pozitivna geografija“. Tada još relativno nepoznat i nerazvikan, u kultni je klub tada privukao jedva tristotinjak ljudi.Tek što je jučer objavljena najava za Bajagin koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, dan kasnije ulaznica više nema. Planule su u manje od 24 sata, što možda i nije neko čudo s obzirom da je „kalibar“ beogradskog rokera u Zagrebu veći od kluba kapaciteta oko dvije tisuće ljudi.


Povod koncerta zakazanog za 18. travnja ipak nije „opće prakse“, već obljetnički. Naime, 18. travnja 1984. Bajaga je u legendarnom „Kulušiću“ predstavio svoj prvi solo album nakon izlaska iz Riblje Čorbe, „Pozitivna geografija“. Tada još relativno nepoznat i nerazvikan, u kultni je klub tada privukao jedva tristotinjak ljudi.  Stvari su se, kao što znamo, brzo promijenile i Bajaga je pred raspad bivše države dosegao status jednog od najpopularnijih rock izvođača u Jugoslaviji.


Bajaga danas kaže da m je ta promocija ostala u lijepom sjećanju, da je publika na nove stvari s novovalnim prizvukom poput „Berlin“, „Limene trube“, „Tamara“, „Tekila Gerila“ reagirala odlično, i da su sve ponovili nakon par mjeseci pred mnogo više ljudi.
Kaže da bi i sad svirao u „Kulušiću“ da može, ali „Kulušića“ već odavna nema, pa će najveći zagrebački klub samo par stotina metara dalje sasvim dobro poslužiti.


Kao što je i red, Bajaga i Instruktori ovom će prilikom odsvirati „Pozitivnu geografiju“ u cijelosti, uključujući i zaključnu „Papaline“, gdje rođeni Bjelovarčanin simpatično lomi jezik s kajkavskim narječjem.