Songs Of Surrender

40 najvećih pjesama iz kataloga legendarne grupe U2 na novom albumu

Ivana Kocijan

Foto: UNIVERSAL MUSIC

Foto: UNIVERSAL MUSIC

Pjesme će biti objavljene kao sasvim nove snimke, a u ponekima je došlo do izmjena i u tekstuIsland Records i Interscope (Universal Music Group) najavili su »Songs Of Surrender«, izdanje sastavljeno od 40 najvećih pjesama iz čitavog kataloga legendarne grupe U2, nanovo snimljenih i osmišljenih u novom ruhu. Ovaj album rezultat je studijskih sesija iz protekle dvije godine, a u cijelosti će biti objavljen 17. ožujka.


Otkrivena je i prva pjesma, najavni singl »Pride (In The Name Of Love)«, dostupna na svim glazbenim platformama.


»Songs Of Surrender« osmislio je i producirao guitarist grupe The Edge. Na album su uvrštene neke od najslavnijih pjesama iz više od 40 godina karijere benda, kao što su »With Or Without You«, »One«, »Beautiful Day«, »Sunday Bloody Sunday« i »Invisible«.
Zahvaljujući glazbenoj reinterpretaciji i novim aranžmanima, pjesme će biti objavljene kao sasvim nove snimke, a u ponekima je došlo do izmjena i u tekstu.


– Glazba vam omogućuje da putujete kroz vrijeme; htjeli smo prenijeti svoje stare pjesme u današnje vrijeme i dati im »duh 21. stoljeća«. Ono što je započelo kao eksperiment, brzo se razvilo u osobnu opsesiju jer su mnoge naše pjesme podvrgnute novoj interpretaciji.


Osobne teme su zamijenile post punk poruke


Proces odabira pjesama započeo je preslušavanjem demo snimaka. Gledao sam kako bi pjesme zvučale ako bi se u njima izmijenilo sve osim strukture.


Drugi glavni cilj bio je pronaći načine da se u njih unese emocija, budući da ih je većina izvorno napisana s namjenom da se izvode uživo.


Pregledavajući snimke s producentom Bobom Ezrinom, bilo je vrlo lako odmah zaključiti koje pjesme funkcioniraju, a u koje je potrebno uložiti više rada. Držali smo se mota »manje je više«, otkrio je The Edge.