Umjetnici svoje vrste

Retro glazbeni kolektiv Postmodern Jukebox dolazi u Zagreb

Hina

Foto: Promo

Foto: Promo

U sklopu svjetske turnejeRetro glazbeni kolektiv Postmodern Jukebox u sklopu svjetske turneje, kojom će proslaviti desetu godišnjicu djelovanja i 1000. nastup u 2024. godini, nastupit će 8. rujna u zagrebačkoj Tvornici kulture, objavili su organizatori koncerta Nucoast Concerts i Live Nation.


Publika može očekivati putovanje kroz svemir Postmodern Jukeboxa – glazbeni svijet u kojem se moderne i zarazne pjesme i pop hitovi reinterpretiraju kroz klasične žanrove poput jazza iz 1920-ih, swinga, doo-wopa i motowna. Kad je pijanist Scott Bradlee pokrenuo taj glazbeni kolektiv iz podrumskog stana u njujorškom Queensu, rodila se uspješna online priča koja je brzo dovela do rasprodanih koncerata diljem Sjeverne Amerike i Europe tijekom ljeta 2014.


Turneja je dobila izvrsne kritike glazbenih publikacija i svjetski poznatih umjetnika, a sljedećih godina Postmodern Jukebox je potvrdio svoj umjetnički status nastupajući u poznatom showu »Saturday Night Live«. Prošle godine održali su 937 nastupa u 44 zemlje na pet kontinenata.
– Ne postoji nikakva tajna formula osim opsesije klasičnim zvukovima i predanosti predstavljanju fenomenalnih talenata. I dalje smo počašćeni i ponizni zbog podrške publike za ovaj projekt, koji nas i dalje inspirira i gura prema novim visinama umjetnosti, izjavio je Bradlee, kreator glazbenih aranžmana i režiser nastupa.