MISLAV ŠEPIĆ

Razgovor s pobjednikom RTL-ova šoua »Život na vagi«: ‘Pobjeda je kruna svega dobroga što sam napravio u ovom šou’

Sandy Uran

Foto: RTL, Darko Tomas

Foto: RTL, Darko Tomas

Bilo je naporno, izazovno, zabavno, zanimljivo, nešto što mi je baš trebalo u tom trenutku života. Teško je bilo u početku naviknuti se na dva treninga, snimanja, ali s vremenom to prihvatiš, otkrio nam je Mislav



U sedmoj sezoni »Života na vagi« pobjedu je odnio 38-godišnji Mislav Šepić. U razgovoru za naš list Mislav, koji je zahvaljujući ovom šou izgubio 78,8 kilograma, otkrio nam je što je naučio u »Životu na vagi«, kako će stečeno znanje i dalje primjenjivati u svakodnevnom životu, a dao je i recept za domaći kruh koji ponajbolje priprema njegova supruga koja mu je bila najveća podrška u ovom hvalevrijednom pothvatu koji će mu unaprijediti život.


Emocionalno prejedanje


Kako ste se osjećali kada ste proglašeni pobjednikom?


– Osjećao sam se fenomenalno, bio sam izvan sebe, nisam mogao vjerovati. To je bila kruna svega dobroga što sam napravio u ovom šou.


Kakvi su vam dojmovi? Ispričajte nam kako vam je bilo tijekom natjecanja i što vam je bilo teško, a što posebno lijepo?


– Dojmovi su izvrsni, životno iskustvo koje nikada neću zaboraviti. Nije bilo lako, bilo je naporno, izazovno, zabavno, zanimljivo, nešto što mi je baš trebalo u tom trenu života. Teško je bilo u početku naviknuti se na dva treninga, snimanja, ali s vremenom to prihvatiš kao normalno. Lijepo je bilo upoznati sve te ljude, druženje s njima, naučiti kako se ponašati prema hrani, uživati u prekrasnim mjestima Lipi i Brijunima.


Što ste posebno naučili od ovog iskustva kad je riječ o prehrani i vježbanju i koliko se namjeravate toga pridržavati i primjenjivati u životu?




– Naučio sam da sam se emocionalno prejedao i sad mislim da sam razvio odnos prema prehrani koji je normalan, naučio sam da uvijek možeš biti sit jedući hranu koja je zdrava, a od nje se ne deblja. Od treninga sam naučio da jako volim hodati, voziti bicikl i da ću to nastaviti vani raditi, a što se tiče prehrane, pridržavat ću se prehrane koju sam naučio u kući – ta mi hrana baš odgovara i supruga i ja nastavili smo se tako hraniti.


Ne gladujte!


Koliko ste točno kilograma imali kad ste došli, a koliko imate sada?


– Imao sam 171, a sada imam 95 kilograma, što ću se truditi održavati i malo nabiti mišićnu masu.


Otkrijte nam nešto o sebi: školovanje, zanimanje i posao kojim se bavite te još pokoju »sitnicu« poput toga što volite slušati od glazbe, čitati te u kakvim tv serijama i filmovima uživate u slobodno vrijeme?


– Završio sam ekonomsku školu u Velikoj Gorici kao SSS ekonomist, radim kao arhivar u Općinskom građanskom sudu u Zagrebu već 18 godina. Od glazbe volim slušati rock, punk, house. Veliki sam ljubitelj filmova i serija, gledam sve žanrove ako su serije i filmovi dobri, naprimjer »Breaking Bad«, »Game of Thrones«, »The Boys«, »Stranger Things«, a od filmova: »Lord of the Rings«, Marvelovi filmovi, »Vitez tame«. Što se tiče knjiga, nisam nešto od čitanja.


Imate dovoljno iskustva, a i znanja sada. Kad je riječ o prehrani, što biste savjetovali svima koji muku muče s ponekim kilogramom viška?


– Savjetovao bih ljudima da ne odustaju od sebe i da ne gladuju, da se sva hrana može jesti u granicama i samo se treba baviti nekom fizičkom aktivnosti. Zapravo, sve je to matematika – treba potrošiti više od onoga što uneseš u sebe.


Želje i planovi


Volite li kuhati? Ako da, dajte nam vaš omiljeni recept?


– Više supruga kuha, ali volim i ja kuhati, volim peći kruh i jela u rolu (pećnici).


Za kraj nam otkrijte koji su vam planovi i želje za nadolazeće razdoblje i na što ćete utrošiti ili uložiti novčanu nagradu koju ste dobili kao pobjednik »Života na vagi«?


– Plan je nastaviti raditi ono što sam naučio u ovom projektu i nabiti mišićnu masu, a želja je da supruga i ja dobijemo dijete. Novac ću utrošiti na renovaciju stana i kupiti rabljeni automobil.


Kruh od pira bez kvasca

Sastojci: 4 šalice pirovog brašna, 1 žličica sode bikarbone, 1 žličica soli, 2 šalice mlijeka (može i vegansko), 3 žličice meda.


Priprema: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija i namastite kalup za pečenje. U velikoj zdjeli zamiješajte zajedno pirovo brašno, sodu bikarbonu i sol. U drugoj posudi dobro pomiješajte med i mlijeko. Obje smjese pomiješajte zajedno i mijesite dok se svi sastojci dobro ne sjedine, odnosno dok tijesto ne bude glatko. Pecite 60 do 70 minuta dok ne dobije zlatnu boju.