Uz spot

Patricia Gasparini najavljuje svoj prvi EP »Lotus«

Sandy Uran

Simbolika cvijeta krije lepezu glazbenih emocijaOd Menarta doznajemo kako novim singlom »Bliže« Patricia Gasparini najavljuje svoj prvi EP »Lotus« koji će biti objavljen ove jeseni. Riječ je o snažnoj simbolici cvijeta koji krije lepezu glazbenih emocija, a u priopćenju se navodi kako je u pitanju novi zvuk, novi producent i svježa emocija. Saznajemo i da je suradnju s novim producentom započela potpuno slučajno. Radi se o Ervinu Bešiću, umjetničkog imena FYN.


– Prilikom ljetovanja prošle godine u Sutivanu na Braču družila sam se s hrpom mladih talentiranih ljudi koji su već surađivali s Ervinom te su me spojili s njim. Nedostajala mi je ta mlada nova talentirana ekipa koja sluša aktualnu muziku i provodi dane u studiju u kojem se samo snima, pišu se tekstovi i sluša glazba, otkrila je.


Spot za pjesmu »Bliže« snimao je Luka Sepčić, a produkciju potpisuje Helena Plodina Marinović.
– S obzirom na to da nam je spot za singl »Okus« 2022. super prošao i donio regionalne nominacije, odlučila sam se za istu ekipu i nisam požalila. Luka je super. Prepoznao je energiju pjesme koja zahtijeva mješavinu atmosfere i misterija te vizualno primamljive ideje, kazala je Patricia.


Njezin prvi EP bit će nazvan »Lotus« jer cvijet lotusa raste u prljavoj i mutnoj vodi, ali kad izraste, ostaje netaknut. Za nju lotus označava simbol pobjede i predstavlja duhovni rast čovjeka, a upravo je to poveznica njezinog glazbenog puta jer taj proces ponekad zna biti trnovit. Riječka pjevačica posebno se veseli promociji EP-a za koji planira napraviti pravi koncert.


– Željela bih svoj EP predstaviti publici u 3D izdanju zbog potpunog vizualnog, scenskog i zvučnog dojma. EP sadrži sedam pjesama, a svaka predstavlja jednu emociju, tako da je EP ustvari kao neka lepeza mojih emocija. »Bliže« je idealni ljetni klupski hit i predstavlja emociju strasti, istaknula je Patricia.