»Nađi nju«

Objavljen novi singl i spot Vande Winter

Ivana Kocijan

Foto: Screenshot

Foto: Screenshot

"Vrlo točno zaokružuje priču i ljubavi kao sili koja pokreće sve ono zaista važno u životu"Vanda Winter u suradnji s producentom Zvonimirom Dusperom Dusom donosi pjesmu »Nađi nju«.– Pjesma me osvojila na prvo slušanje zbog neobičnog obrata u tekstu i glazbe koja minimalistički, ali vrlo točno zaokružuje priču i ljubavi kao sili koja pokreće sve ono zaista važno u životu. Čast mi je što se u spotu, koji je osmislio Filip Dizdar, pojavljuje i Natalia Kosovac, primabalerina HNK-a Zagreb, koja je ljepotom i sofisticiranošću svojih pokreta savršeno utjelovila predodžbu o ljubavi za kakvom svi u životu tragamo, izjavila je.
O pjesmi je progovorio i Zvonimir Dusper Dus.


– »Nađi nju« hrvatski je prepjev meni jako drage pjesme »Is it true«, koju sam napisao i snimio 2010. godine. Kad sam pozvan da kao producent radim na Vandinom albumu, ponudio sam nekoliko pjesama, i na moju veliku sreću baš su se za nju svi najviše zakačili. U dahu sam napisao hrvatski tekst koji mi je baš sjeo, i jedva sam čekao da pjesmu snimimo u novoj verziji.


Aranžman je ostao potpuno isti, samo smo ga ponovo odsvirali, potpuno uživo. Bilo je izazovno jer sam pjesmu aranžirao i producirao dosta kreativno i izvan standardnih okvira, tako da je nije bilo lako točno rekreirati, ali znao sam da to moram napraviti jer jednostavno nekad u glazbi nešto sjedne onako do kraja, tako da se bojiš išta promijeniti da ne pokvariš.


Čak sam na kraju shvatio da me smeta virtualni (softverski) glavni synth »tepih«, koji daje atmosferu, jer je u originalu tu ulogu odigrao jedan moj old-school synth iz 80-ih, pa sam ga izvadio iz ormara i snimio, i odmah znao – e to je sad to! Onda je došla Vanda i snimila info koji je bio tako dobar da je na kraju ostao u finalnoj verziji. A zatim je zakucao Filip Dizdar potpuno pogođenim spotom. Nadam se da će i slušatelji osjetiti tu vibru zajedništva i ljubavi prema glazbi koju smo svi skupa utkali u »Nađi nju«, izjavio je Dus, koji potpisuje glazbu, stihove, aranžman i produkciju.


Bubnjeve je svirao Tin Ostreš, bas gitaru Zvonimir Bučević Buč, violinu Bruno Urlić, violu Ana Marija Šir, a klavijature, gitare i programiranje Zvonimir Dusper Dus. Režiju i montažu potpisuje Filip Dizdar, direktor fotografije je Matija Petrović, a video je sniman u studiju Hangar.