KONCERT

Nika Turković u Pogonu. “U mraku” auditorija pronađena nova veza Nike i riječke publike

Marko Dobrecović

Snimila: Ana Krizanec

Snimila: Ana KrizanecSinoć je u Pogonu kulture održan koncert Nike Turković. Pjevačica riječkim koncertom započinje svoju koncertnu sezonu. Riječka publika ponovno se u velikom broju odazvala na koncert te uglas s Nikom Turković otpjevala njezine brojne poznate singlove pa i novi „Noćna svjetla“, neobjavljenu pjesmu koja će svoje mjesto naći na njezinom nadolazećem albumu.


„Boje“, „Pusti“, „Sutra“, „“Gledaj me“, ali i nedavno objavljena „Mogu i sama.“ Navedene i mnoge druge pjesme Nike Turković odzvanjale su večeras prostorom Pogona kulture. Dugo najavljivan koncert napokon je na jednom mjestu spojio Niku i njezinu riječku publiku. Ta je veza već dugo vremena postojanja, a večerašnjim koncertom dodatno je ojačana. U nedavnom intervjuu za naš list, Nika Turković naznačila je prostor Pogona, a sinoć je njegov ambijent mogla i doživjeti.

-Prvi dio godine bio je usmjeren na pisanje i rad na albumu, a sezonu otvaram baš Rijekom. Obožavam Pogon kulture, to mi je jedan od ponajboljih prostora u Hrvatskoj za koncerte. Sviđa mi se što taj prostor dozvoljava interakciju i blizinu s publikom. Ima svoju dušu, kazala je Nika Turković.


Koncert je otvoren pjesmom “U mraku”, a u mraku auditorija, publika je pljeskom pozdravila pjevačicu i njezin šesteročlani prateći bend. Između pjesama s Nikinog albuma „11“, pjevačica je pred okupljenima izvela svoju neobjavljenu pjesmu „Noćna svjetla“ na sveopće odobravanje okupljenih.
Intimni koncert u prostoru koji takvo što omogućava nastavljen je poznatim skladbama u obradi Nike i njezinog benda.
Severinina „Tvoja prva djevojka“, Vesnina „Sasvim sigurna“, Olivijina „Good 4 you“ pa i „Oči boje kestena“ Ivane Brkić te „Complicated“ Avril Lavigne rasplesale su dobro raspoloženu publiku.
Pred kraj koncerta, Nika Turković je uglas s publikom otpjevala „Boje“ te tako sentimentom obojala svoj riječki koncert, a uz „Hej, mali“ za samo finale, koncert je priveden kraju uz veliki pljesak Nikine publike.