Miljenici publike

Nakon kratke pauze Kawasaki 3P se koncertom vraća na scenu

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Nakon kratke pauze zagrebački rock bend 5. travnja u Tvornici kultureKawasaki 3P, jedan od najvažnijih hrvatskih rock bendova posljednjih desetljeća, nakon kratke pauze vraća se na scenu – i to na glavnu pozornicu Tvornice kulture u Zagrebu, u petak 5. travnja.


– Kawasaki 3P nije nestao! Samo se odmarao i u miru podesio mašinu da bude još moćnija i glasnija! Naši koncerti koji dolaze nisu za one sa slabim zdravstvenim stanjem. Uskoro palimo motore i spremite se za brutalan udarac K3P zvuka, poručila je nabrijana ekipa iz benda.


Ska punk rock miljenici zagrebačke publike napokon će ponovo zasvirati uživo. Osnovan 1993. godine, kada je održao i svoj prvi koncert, Kawasaki 3P se kroz tri desetljeća djelovanja, rasprodanih koncertnih prostora i glazbenih nagrada prometnuo u jedan od najboljih i najvećih hrvatskih rock bendova.
Debitantski album »Kawasaki 3P« objavili su 2003. godine, a osim publike, priznala ga je i kritika koja ga je okrunila Porinom za najbolji album alternativne glazbe, nakon čega je uslijedila i nagrada Crni mačak za Nadu godine. Uz debitantski album i nagrade, tu je godinu obilježio i legendarni nastup na Dori s pjesmom »Antonija«. Drugi studijski album »Idu Bugari« iz 2009. godine donio im je još jedan Porin, za album godine.


Treće studijsko izdanje »Goli zbog pasa’’ objavljeno je 2015. godine. Godine 2018. proslavili su četvrt desetljeća postojanja dvama rođendanskim koncertima u Teatru &TD. Godinu dana kasnije objavili su i live album »25 godina Teatar &TD LIVE«.


U prodaji je prvih 300 ulaznica za koncert po cijeni od 15 eura. Kad se rasprodaju, regularna cijena ulaznica bit će 17 eura. Ulaznice potražite u Tvornici kulture, na prodajnim mjestima Entrija ili na Entrio.hr.