21. lipnja

Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo stižu na Kastav

NL Promo

Foto: Promo

Foto: Promo

Neosporni majstori koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijetaJedna od najromantičnijih pozornica naše županije, kastavska Crekvina, poslužit će kao savršena kulisa za nastup legendarnog benda Gypsy Kings kojeg predvodi njihov osnivač Tonino Baliardo.


Kraljevi salse i flamenga ovim se koncertom vraćaj u Hrvatsko primorje nakon prošlogodišnje nastupa u Opatiji.


Gipsy Kings osnovani su 1978. godine u Francuskoj, a krasi ih specifičnost zbog kombiniranja rumbe, flamenca, salse i tradicionalne romske glazbe  s pop zvukom zbog čega će njihov koncert 21. lipnja na magičnoj Crekvini poslužiti kao savršeno rasplesana uvertira u ljeto.
Tonino Baliardo jedan je od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznat skladatelj koji je skladao i producirao najveće hitove grupe kao što su “Bamboleo” i “Djobi Djoba”.Impresivna karijera


Neosporni majstori romske glazbe, koje čini deset talentiranih glazbenika, prodali su više od 20 milijuna albuma diljem svijeta, a u bogatom karijernom opusu imaju 15 objavljenih studijskih albuma.


Tri albuma nominirana su za nagradu Grammy, a album “Savor Flamenco” dobio je ovo prestižno priznanje 2014. godine u kategoriji najbolje svjetske glazbe.


U impresivnih 45 godina karijere nagrađeni su i brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima, a nedavno je i sam Tonino Baliardo nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s Ingobernableom u duetu s Tanganom.


Gipsy Kings su nastupali u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta, a njihovi nastupi dočekani su izvrsnim kritikama dok pjesme s novog albuma “Renaissance” njihov nastup pretvaraju u remek-djelo čiste zabave koju svakako ne bi trebalo propustiti.


Ulaznice za koncert 21. lipnja 2024. godine u prodaji su preko sustava MOJEKARTE i EVENTIM.